2014. április 29.

Csirkemájragu spárgával

Egy nagyon régi, 3 évvel ezelőtti Kifőztükben volt ez a receptem, a blogra eddig nem került fel. És még van spárga a piacon, úgyhogy hajrá!:) Van egy hatalmas jó tulajdonsága: hamar készen van! Jah, és ha szénhidrát-csökkentett tésztát főzünk hozzá, akkor simán belefér egy cukordiétás ember menüjébe, úgy egy adag étel kb. 40 g szénhidrátot tartalmaz, normál tésztával kb. 53 g szénhidrát van benne, úgyhogy még így is majdnem rendben van. És ha tészta nélkül, 2 személyre kínáljuk, akkor igazi "low carb" étel lesz belőle, mindössze a zsírtartalom okozhat problémát annak, aki arra is figyel. 



Hozzávalók 4 személyre

50 dkg csirkemáj (szív nélkül)
50 dkg zöld spárga
1 csomó újhagyma
5 kisebb retek
2 evőkanál olaj
1 evőkanálnyi vaj
2 dl tejszín
1 dl száraz fehérbor vagy víz
só, őrölt bors, morzsolt majoránna
a körethez:
20 dkg hosszú metélt

Alaposan megtisztítjuk, és nagyságtól függően 2-3 darabra vágjuk a májat. Letörjük a spárgák fás végét; az ételhez csak a felső részeket használjuk, azokat 2-3 centis darabokra szeljük. Feldaraboljuk az újhagymát, négybe vágjuk a retket. Jó széles serpenyőben felforrósítjuk az olajat és a vajat, pár perc alatt fehéredésig sütjük rajta a májat, majd szűrőkanállal tányérra szedjük. Megszórjuk frissen őrölt borssal, és morzsolunk rá majoránnát. A visszamaradt zsiradékon üvegesre pirítjuk a hagymát, beletesszük a retket és a spárgát. Néhány perc pirítás után felöntjük a borral, majd a tejszínnel is. Sózzuk, borsozzuk, kevés majoránnát is szórunk bele, és lefedjük. Kis lángon kb. 15 percig pároljuk, amíg a spárga roppanósan puha nem lesz.
Közben megfőzzük a tésztát. Amikor a spárga kész, visszatesszük a szószba a májat, és az egészet összemelegítjük. A metélttel tálaljuk, szükség esetén a tányéron még sózzuk kissé a ragut.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin