2017. október 19.

Csirkemájas csillagtökrizottó

Ez a "zárófogás" az idei csillagtöktermésből, és szerintem a legeslegfinomabb is, mi kb. 6-szor ismételtük az első alkalom óta, igaz, csirkemáj "csak" 2x volt mellé, de nem is az volt a lényeg. Nekünk ez jött be leginkább, próbáltuk a karfiolból, illetve a zellerből készített paleo rizspótlót is, de a csillagtök szerintünk verhetetlen :) A piacon még láttam a héten csillagtököt, és nekünk is figyel még néhány darab a kamrában, illetve néhány kiló aprított a mélyhűtőben ;-D

Az ételt a Pastel Ceramics tányérjain fotóztam, gyönyörűek, ugye? :) A recept eredetileg a Kifőztük gasztromagazin októberi, "tökös" számában jelent meg.



Hozzávalók 2 személyre
1 közepes csillagtök (70-80 dkg-os)
1 nagy csokor petrezselyemzöld
frissen őrölt fekete bors
2 evőkanál mangalicazsír
1 nagyobb vöröshagyma
5-6 csirkemáj
1 piros színű zöldpaprika
1 teáskanál zöldfűszerkeverék
a tálaláshoz:
petrezselyemzöld
kevés reszelt parmezán (elhagyható)

A csillagtököt megtisztítjuk – legegyszerűbb, ha előbb 6-8 cikkre vágjuk, a magokat kikaparjuk belőle, majd a héját eltávolítjuk. A darabokra szelt tökhúst több részletben késes aprítóban nem túl apróra (kb. megfőtt rizsszem nagyságúra, vagy inkább még kissé nagyobbra) aprítjuk.
A májat megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk. A hagymát 1 evőkanál zsíron megdinszteljük, az egyik felét félretesszük. Az edénybe szórjuk a felkockázott paprikát, néhány percig puhítjuk. Hozzáadjuk a májat, borsozzuk, ízesítjük a fűszerkeverékkel, és néhány perc alatt készre pároljuk.
Közben a maradék zsírt és hagymát serpenyőben felforrósítjuk, beleszórjuk és megpirítjuk rajta a tököt. Sózzuk, borsozzuk, petrezselymet rakunk hozzá, pár perc alatt kevergetve megpuhítjuk. Végül belekeverjük a májat, és tálaljuk.
A tányéron meghintjük petrezselyemmel és parmezánnal.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin