A recept a júliusi Kifőztük magazinban jelent meg, amely ingyenesen letölthető az oldalról.
Hozzávalók
2 egész csirkecomb bőr és csont nélkül
40-50 dkg fejtett zöldborsó
3 zsenge sárgarépa
1/2 csomag petrezselyemzöld
1 teáskanál liszt
só
bors
őrölt gyömbér
1 evőkanál olaj
a vajas galuskához:
fél tojás
3-4 dkg liszt
1 teáskanál vaj
pici só és bors
A csirkecombokat kisebb kockákra vágjuk, majd az olajon fehéredésig pirítjuk. Borsozzuk, sózzuk, lefedjük, kis lángon kb. 20 percig pároljuk, amíg félpuha nem lesz. Hozzátesszük a darabokra vágott répát és a borsót, újabb borsozás és sózás következik, majd további 10-15 percre lefedjük, pároljuk.
A fedőt levesszük, rászórjuk a lisztet, elkavarjuk, majd felöntjük annyi hideg vízzel, hogy a ragut kb. 3 cm-re ellepje. Kicsit sózzuk és borsozzuk, szórunk bele őrölt gyömbért, beletesszük az összekötözött petrezselyemzöldet, majd felforraljuk.
Közben elkészítjük a galuskát. A tojást elkeverjük a liszttel és a vajjal; az állaga olyan legyen, hogy a massza a kanálról lassan folyjon le. A felforrt levesbe teáskanállal keskeny galuskákat szaggatunk, majd 10 percig gyöngyözően forraljuk. Amikor elkészült, kiszedjük a petrezselymet, és forrón tálaljuk a kiadós, nyári ízű levest.
Tipp: ha savanykás levest szeretnénk, akkor párolás után a liszt hozzáadása nélkül öntsük fel vízzel a ragut, majd amikor felforrt, habarjuk be 3 dl tejföl, a liszt és kevés hideg víz keverékével. A levesbe főzzünk galuska helyett 5 dkg rizst.
3 megjegyzés:
Szemet gyönyörködtető lett a levesed! Nagyon szívesen megkóstolnám, mert igen szeretem!
Nagyon szeretném, ha ehetném most azonnal :)
Köszönöm lányok!:)
Megjegyzés küldése