Még egy gesztenyés ennivaló:) Bevallom, beleszerettem a natúr gesztenyébe.... Rendkívül hasznos, sok dologhoz illik.
Most egy "klasszikus" ételt mutatok, ami a Kifőztük novemberi számában jelent meg, az újság letölthető a bejelölt oldalról. A gesztenye töltelékben is kiváló, de ez nem meglepetés, már fiatal koromban is olvastam róla újságokban. Végre most itt volt előttünk, az asztalon, meg is ettük:))
Hozzávalók 4 személyre
8 nagyobb csirke felsőcomb
15 dkg Maroni natúr gesztenye
3 szikkadt zsömle vagy 25 dkg kenyér
maréknyi aszalt paradicsom
2 tojás
só
bors
gyömbérbor
a sütéshez:
kevés zsiradék
A tisztított combokat mindkét oldalukon sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük.
A zsömléket negyedeljük, vízbe áztatjuk, majd kicsavarjuk. Kézzel tálba morzsoljuk, belekeverjük a gesztenyét, az apróra vágott aszalt paradicsomot és a tojást. Sózzuk, borsozzuk, kevés gyömbért szórunk bele. A tölteléket a combok bőre alá simítjuk, kevés zsiradékkal kikent tepsibe sorakoztatjuk. Fél deci vizet öntünk mellé, és 200 fokos sütőben fóliával letakarva kb. 40 perc alatt megpuhítjuk. A fóliát levéve a tetejét szép pirosra sütjük.
Hozzávalók 4 személyre
8 nagyobb csirke felsőcomb
15 dkg Maroni natúr gesztenye
3 szikkadt zsömle vagy 25 dkg kenyér
maréknyi aszalt paradicsom
2 tojás
só
bors
gyömbérbor
a sütéshez:
kevés zsiradék
A tisztított combokat mindkét oldalukon sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük.
A zsömléket negyedeljük, vízbe áztatjuk, majd kicsavarjuk. Kézzel tálba morzsoljuk, belekeverjük a gesztenyét, az apróra vágott aszalt paradicsomot és a tojást. Sózzuk, borsozzuk, kevés gyömbért szórunk bele. A tölteléket a combok bőre alá simítjuk, kevés zsiradékkal kikent tepsibe sorakoztatjuk. Fél deci vizet öntünk mellé, és 200 fokos sütőben fóliával letakarva kb. 40 perc alatt megpuhítjuk. A fóliát levéve a tetejét szép pirosra sütjük.
5 megjegyzés:
Na és hogy ízlett? mert első olvasatban finomnak tűnik :)
Guszta! Nagyon finom lehet, bár még gesztenyét ilyen formában nem kóstoltam.
Nagyon guszta finomság. Jó ötlet a gesztenyét aszalt paradicsommal párosítani. :)
Izgalmas párosítás, biztosan nagyon finom, már csak a kép alapján is!
Vicuska, ha nem lett volna finom, nem kerül be sem az újságba, sem ide;) és mostanában jóval magasabban van ez a mérce, mint régebben. Tele vagyok szép fotókkal, amik mennek a "kukába", mert nem igazán volt olyan az étel, amilyennek elképzeltem. Ezért is ritkultak meg a bejegyzések is.
Éva, bátran próbáld meg, mert tényleg finom!
Petra, igazán jó ötlet volt:)
Hankka, köszi!
Megjegyzés küldése