
Fakanál Éva úgy gondolta, hogy költözés közben az étel elkészítése grillezéssel a legkisebb macera. Összerakták a ház kertjében a tárcsát és ott sütöttek finom falatokat. Receptet nem hozott, de profi fotókkal támasztotta alá a sütés hangulatát; én megéreztem még az illatokat is:)
Az Ízes kalandok gazdája, Tündér sem tudott szabadban tüzet rakni, de feltalálta magát és grillserpenyőben sütött ételeket, amik megszólalásig hasonlítanak a rácson sütött ennivalókra. Én egyébként is gyönyörködni szoktam a csodás fotókban, amik nála készülnek, most sem adta alább!Tündér erre az alkalomra VKF grilltálat készített nekünk: grillezett marhahúsos nyársakat, kakukkfüves grillezett hagyma salátát, grillezett zöldségeket, mellé pedig juhtúrós öntetet kaptunk. Én mindenből szívesen ettem volna, gondolom, nem lettem volna egyedül…
Edith, a Kalandok a konyhában blog szerzője a náluk honos miccs receptjét hozta, ráadásul az étel történetét és egy rövid értekezést a benne lévő húsok összetételéről és a fűszerezéséről is. Érdemes elolvasni, sok mindent tudunk meg ezekről a kis húsrudakról . Arab kenyérbe csomagolva látjuk a fényképen, nagyon étvágygerjesztő! Mi ki fogjuk próbálni a nyáron, pontos recepttel biztosan nem nehéz nekivágni.
Lúdanyó egy nagyon izgalmas, különleges étellel pályázott, tex-mex rablóhússal, aminek az egyik fűszere a kakaó. Emlékszem, jó 3 évvel ezelőtt Chili&Vanilia (a VKF hazai meghonosítója, hátha valaki nem tudja...) blogján a kakaóval fűszerezett karfiol mekkora port vert fel, most pedig Lúdanyó a húsra szórta rá. Szerintem bátran ki lehet próbálni, én bízom az ő ízlésében!
Moes a Narancskonyhában megtisztelt azzal, hogy több kihagyott forduló után ismét benevezett, és citromos csirkemellet grillezett, mangóchutney-val körítve. Pechjére a család nem tudott vele lakomázni, így kénytelen volt egy nagyobb adagot bevállalni – egy ilyen ételre én is feláldoztam volna magamat.
Sajtkukac Niki is arról számol be, hogy péntek esténként az erkélyen körbeülik a raclette sütőt és ráérősen sütögetnek. Most éppen chilis-petrezselymes csirkemell készült baconcsíkokba tekerve. A fotó alapján nagyon vonzónak tűnik, úgyhogy személyesen is utána kell járjak a dolognak feltétlenül:) Természetesen saláta is készült, coleslaw , azaz káposztasaláta; úgy látom, népszerű ez a saláta a grillezők körében, igaz, kicsit mindenki másképp csinálja.
Duende alaposan kiengedte a szellemet a fazékból! Hihetetlen precizitással és gondossággal készített hely és tűz híján kiegészítő ételeket a grillezéshez, amit nem győzök megköszönni neki. Még felsorolni is nehéz, mennyi minden főtt a boszorkánykonyhában: 2 féle diómártás, sima, zöldfűszeres és paradicsomos majonézmártás, uborka- és hagymamártás, vörös mártás, valamint 2 igazán jól kinéző fűszervaj maradt a végére. Mindezt pedig megkoronázta csodálatos fényképekkel… Érdemes alaposan átbogarászni a bejegyzést, biztosan találunk benne újdonságot a következő sütögetéshez.
Van még új debütáló blog a VKF-en: Tálaló. Neki is testhez álló volt a feladat, ezért nem sokat gondolkozott, bátran nekivágott; jól tette! Az étel, ami elkészült tárcsán, tiszta színorgia: csirkehús darabok sültek 7 féle zöldséggel, remek egyveleg született. És ez még nem minden, mert sültpaprika saláta is készült, ráadásul egy olyan változata, amit én még nem ismertem. Lehet, hogy nem én vagyok az egyetlen?
Vesta bejegyzését olvasva teljesen elérzékenyültem, amikor megírta, hogy komolyan vette a felhívást a tűzrakásra, és direkt az én kedvemért előásták az öntöttvas sütőlapot a garázs mélyéről; egyből a szívembe zártam őket:) Rendkívül ötletes pulykanyársat készítettek, hozzá pedig egy mustármártást. Biztosan bárki sikert aratna vele egy vendégség alkalmával.És voltunk főzőversenyen is, néhány fotóval számoltam be róla.
És itt a vége, fuss el véle…………..Sedith! Ő kapja tőlem a stafétát, kívánok neki jó munkát!
Nektek, közreműködőknek köszönöm a lelkesedéseteket, remélem, tetszett az összefoglaló is; használjátok kedvetekre, van még néhány hónapunk, ameddig (reméljük) még élvezhetjük a szabadtéri sütést-főzést:)
18 megjegyzés:
Kedves Kata! Köszönjük a kihívást és a kedves méltatást!
Nagyon jó kis forduló volt! Élvezet volt rá készülni!
Sedithnek gratula a stafétához!
Köszönjük. Egy nagyon jó feladatnak egy tökéletes összefoglalóját olvashatjuk. Csodás
kedves kata, élvezettel olvastam a beszámolódat. a hétvégére olyan jó idöt jósolnak, hogy lesz is alkalmunk kipróbálni egyik-másik receptet, úgyhogy nagyon jó idözítés volt.
én is küldtem egy receptem, de nem láttam most a felsorolások között. bár az is lehet, hogy vak vagyok ilyen korán reggel;-)
Remek forduló remek receptekkel!
Szuper összefoglaló lett!
Net? Valami lehetett a légkörben, tanúsítom :-(
Köszönet a felvállalt munkáért és mindenkinek a sok jó receptért!
Nem lesz könnyű Edith dolga ennyi forduló után új témát találnia - de biztos megoldja :-)
Kata!!!! Eldobom az agyam! Én??? :):):) Köszönöm!:)
Hát az biztos, hogy nem lesz könnyű dolgom. Jesszusom, mit is fogok majd kitalálni???
Mindenesetre, vasárnap előtt nem tudok előrukkolni az új témával, de hátha ezen a hétvégén megszáll az ihlet!:)
Kiskukta, Gábor köszönöm!:)
Katatündér! Olyan aranyos vagy! Anna pusszant! :-)
Köszönjük az összefoglalót, ügyes voltál!
Kata, a beszámolók szuperek lettek! Kívülállóként (sajnos nem sikerült neveznem :( is élvezet volt olvasni, böngészni.
Sedith, várom, hogy mit súg a múzsa :)
Kata!Köszönjük ezt a frappáns összefoglalót és persze a kiírást is!:) csak annyit mondok: hajrá Sedith!!;)
Köszönöm a lényegre törő tartalmas és érdekes beszámolókat. Ugyanakkor gratulálok a staféta-átadáshoz, Sedith a legjobb választás volt. Igy egy kicsit Erdély földjén is pattog a VKF! "magas labdája". :) Az Erdélyi Konyha szerkesztő csapatának a nevében is köszönöm, hogy földinknek dobtad a labdát. :)
Köszönöm szépen a gratulációkat! jó receptekkel, szép fotókkal könnyű volt, úgyhogy az elismerés nagy részben benneteket illet:)
ORsi, benne vagy, de éjszaka a Wordpress nem működött, csak a már elmentett oldal linket tudtam használni, mindjárt beteszem s fényképet is, mert most már bejött az oldalad:)
Edit, vigyázz, kész, tűz!:) kívánok neked jó munkát!
Viki, igen a net, akkor nálad is...és tegnap éjjel sem volt a helyzet magaslatán:(
Gabah, Anna puszijait elfogadom, leginkább meggyúrogatnám a picilányt...olyan cuki az a kacsó a fotón!!
Alíz, igen, szerintem is jó választás Edit;) de tudod, ő mint EMBER érdemelte ki a stafétát!
Nem lesz könnyű dolga, de annyi gasztrotéma van, nekem is volt még ötletem ezen kívül is...biztosan valami klassz dolgot fog kiötölni, ahogy ismerem:)
Gratulálok Kata! Nagyon jó volt a téma is, az összefoglaló is!
Élmény volt, köszönöm a játékot!:)
Kata, ezt is elmeny volt olvasni. Annyi jo otlet gyult ide, egy helyre! Lesz mit kiprobalni...
Edith, gratulalok!
Kata!
Köszönjük szépen a remek témát és a fantasztikus összefoglalókat! :)
Élvezet volt játszani és ismét sok-sok klassz recepttel bővült a recepttáram! :)
Duende, Judith, Felhőlány, köszönöm nektek is! Nekem is élmény volt veletek együtt dolgozni:)
Szintén köszönöm a fordulót, rengeteg kedvemre való ötletet,receptet találtam!
Vesta, örülök neki!:)
Megjegyzés küldése