2012. június 18.

Kukoricapelyhes halfilé




Ez az étel az egyik aktuális kedvenc nálunk. Nagyon egyszerű és aránylag gyorsan elkészül, legalábbis munka konkrétan nem sok van vele. A végeredmény pedig finom, egészséges és szép színes. 
A recept eredetileg a júniusi Kifőztük gasztromagazinban jelent meg, ami ingyen letölthető az újság weboldaláról, a régebbi számokkal együtt.

Hozzávalók 2 személyre: 

4 szelet halfilé (35-40 dkg) - nálunk harcsából vagy pontyból készül
1 kis doboz joghurt (175 g)
frissen őrölt bors
morzsolt zsálya
őrölt gyömbér
csilipehely
1/2 citrom
4-5 dkg natúr kukoricapehely
a tepsi kenéséhez és a hal tetejére: olaj

A halfilét sózzuk és borsozzuk, citromlevet csöpögtetünk rá, végül megszórjuk zsályával, gyömbérrel meg csilipehellyel. A joghurtba mártjuk a szeleteket, és 1-2 órára hűtőbe tesszük.
Olajjal kikenünk egy akkora méretű kis tepsit vagy hőálló tálat, amekkorába a hal egymás mellé belefér. Nagyjából a halszeletek nagyságának megfelelően kukoricapelyhet szórunk a tepsibe; “megágyazunk” nekik. Erre fektetjük a halat, majd a tetejére is szórunk a pehelyből, amit meglocsolunk néhány csepp olajjal. 200 fokos sütőben kb. 25-30 percig sütjük, míg a hal húsa puha, a kukoricapehely pedig barnás színű nem lesz.
Vajon párolt zöldségekkel tálaljuk.

1 megjegyzés:

Éva írta...

Ó ez nagyon-nagyon finom lehet ! Guszta !! El is hiszem hogy kedvenc lett számotokra !

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin