2012. december 23.

Egg nog


Forró, lélekmelegítő ital a hidegben, most ránk is fér... A recept a decemberi Kifőztükben jelent meg. Ezzel a képpel szeretnék kellemes karácsonyi ünnepeket kívánni minden kedves Olvasómnak!



Hozzávalók személyenként

1 tojássárgája
2 teáskanál (nád)cukor
1 dl tej
1/2 dl tejszín
3 cl fehér rum

a tálaláshoz:
tejszínhab
csipet fahéj vagy szerecsendió

A tojássárgáját a cukorral felhabosítjuk. A tejet és a tejszínt felmelegítjük, majd kézi habverővel egy részét óvatosan a tojássárgájához adjuk. A maradék tejhez öntjük, és folyamatos keverés közben addig melegítjük, míg a folyadék sűrűsödni nem kezd. (Vigyázzunk, ne forrjon fel!) Akkor levesszük a tűzről, és beleöntjük a rumot. 
Hőálló üvegpohárban vagy bögrében kínáljuk. A tetejére tejszínhabot teszünk, és csipetnyi fahéjjal megszórjuk.

Tipp: klasszikusan egy csipet frissen reszelt szerecsendió kerül az ital tetejére, de a karácsonyi asztalon jobban illik hozzá a fahéj. Gyerekeknek elkészíthetjük alkohol nélkül is.

2 megjegyzés:

Viki írta...

Békés, Boldog, Szeretetteljes Karácsonyi Ünnepeket kívánok !

Hankka írta...

Jól is esne most egy pohárkával! :) Én is kívánok Neked és szeretteidnek boldog, meghitt karácsonyt! :)

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin