2013. október 1.

Masala alu-began, szénhidrátszegény változatban

Vegavarázsnál láttam a receptet, rögtön "megvettem". A szénhidrát-mennyiséget átszámolva azonban az eredeti változat számunkra nem volt vállalható, kissé át kellett alakítani. Remélem, Hémangi nem koppint a fejemre, a masala ízileg teljesen rendben volt, hamar el is fogyott:)



Hozzávalók nálam 2 személyre (egy adag hozzávetőleg 50 g szénhidrátot tartalmaz)

50 dkg padlizsán, héjastól kisebb kockákra vágva
5 evőkanál olaj
1 csilipaprika
1/4 kávéskanál asafoetida
1,5 kávéskanál kurkuma
2 paradicsom (10 dkg), nagyon apróra vágva
1 evőkanál reszelt gyömbér
1 tisztított krumpli (10 dkg),  kisebb kockákra vágva
5 csepp édesítő
2-3 kávéskanál só
1 kávéskanál garam masala
1 csokor apróra vágott korianderlevél vagy petrezselyemzöld

8 dkg basmati rizs

A padlizsánt 3 evőkanálnyi forró olajban, kevergetve sötétbarnára sütjük, majd tálba szedjük. Felhevítjük a maradék olajat, és megpirítjuk a felaprított csilit és az asafoetidát. Hozzáadjuk a kurkumát, a paradicsomot és a gyömbért. Beletesszük a krumplit, és 2-3 percig kevergetjük. Felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Sózzuk, belecsöpögtetjük az édesítőt, és addig főzzük az ételt, míg a krumpli meg nem puhul. Ekkor hozzáadjuk a garam masalát, és belekeverjük a sült padlizsánt. Ha szükséges, öntünk még hozzá vizet, hogy kellően szószos legyen. Összeforraljuk és belekeverjük a korianderlevelet.
Párolt rizzsel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin