2015. április 11.

Krémsajttal töltött gomba

A Kifőztük magazin áprilisi számában jelent meg a recept. Előétel vagy főétel a kedvünk illetve a mennyiség függvényében, csak egy valami biztos: nagyon finom!:))) Kicsit pepecselős, de azért hamar elkészül, és ami nekünk nagyon fontos, hogy szénhidrát-ügyben is teljesen rendben van:)



Hozzávalók
20 kicsi gomba (kb. 35 dkg)
3-4 dkg füstölt kolozsvári szalonna
15 dkg zöld fűszeres krémsajt
1 kis maréknyi parmezán

őrölt bors
1 kisebb vöröshagyma
kevés csilipaprika (elhagyható)
2 evőkanálnyi kacsazsír
a tetejére:
parmezán
zsemlemorzsa

A gombát megtisztítjuk, a tönkjét apróra metéljük, a gombakalapokat félretesszük. A kis darabokra vágott szalonnát kevés zsíron megpirítjuk. Hozzátesszük először a felaprított hagymát, aztán az előkészített gombatönköt is. Borssal és 1 csipet sóval ízesítjük, majd addig sütjük, amíg a gomba leve el nem fő. Ekkor az egészet félretesszük, és hagyjuk kihűlni.
A maradék zsírt felolvasztjuk, és egy akkora sütőedényt, amekkorába a gomba belefér, vékonyan kikenjük vele. A gombafejeket is körbekenjük zsírral, meghintjük kevés borssal, és mindet a tepsibe sorakoztatjuk. A szalonnás gombába keverjük a krémsajtot, a parmezánt és a csilipaprikát. A tölteléket a gombafejekbe púpozzuk, és mindegyiket megszórjuk kevés sajttal és zsemlemorzsával. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, amíg a tetejük meg nem pirul.
Előételként 4 személyre, köretként 2 személyre elegendő.

Tipp: zöld fűszeres krémsajt helyett használhatunk natúr sajtot tetszés szerint felaprított fűszerrel vagy akár medvehagymával elkeverve. Ha marad a töltelékből, kenyérre kenhetjük.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin