2017. május 13.

Szalonnás sajtgolyó

A sajtgolyók a "morzsában" megforgatva nem csak különlegesek, hanem nagyon-nagyon finomak is lesznek, bátran ajánlom kipróbálásra.
A recept az áprilisi Kifőztükben jelent meg, és a Russell Hobbs támogatta. A fotóhátteret a Fotókellék biztosította.



Hozzávalók
12,5 dkg mascarpone
12,5 dkg gorgonzola
1 kisebb lila hagyma finomra aprítva
1 kávéskanál rózsabors durvára vágva
továbbá:
15 dkg füstölt, húsos szalonna
1 kisebb marék ropiféle (ne legyen túl sós)

A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, alaposan kisütjük, fémszűrőbe téve kinyomkodjuk belőle a zsírt, majd papírtörlőre fektetve teljesen kihűtjük. Késes aprítóban, pulzálva morzsásra daráljuk, tányérra borítjuk. Hasonló módon a kekszet is megdaráljuk, majd a tepertőt is visszatéve összedolgozzuk, félretesszük.
A kitisztított késes aprítóba kanalazzuk a kétféle sajtot, a hagymát, a borsot, és az egészet pulzálva krémesítjük. A masszát néhány órára hűtőbe tesszük dermedni. 
Vizes kézzel kis golyókat formázunk belőle, ezután a szalonnás keverékbe forgatjuk. Tálalásig hűtőben tároljuk, előételként kínáljuk.

Tipp: a forgatáshoz szükséges „morzsa” 20-22 db, kb. 2 cm-es golyóra elég. Ha egészen pici, falatnyi golyókat szeretnénk, növeljük meg harmadával a mennyiségét.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin