2017. december 1.

Paradicsomos spagetti csirkemájjal


Nagyon egyszerű, hétköznapra való étel. Gyors, finom, laktató étel, és általában mindig van itthon minden belevaló hozzá a kamrában és a hűtőben.
A recept egy régebbi Kifőztük magazinban jelent meg eredetileg.



Hozzávalók 4 személyre
50 dkg csirkemáj szívvel
10 dkg húsos, füstölt szalonna
40 dkg hámozottparadicsom-konzerv
1 közepes fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma

őrölt bors
csilipaprika (elhagyható)
1 evőkanál olaj
25 dkg durumlisztből készült spagetti (aki nem diétázik, növelje a mennyiséget kedve szerint)
a tálaláshoz: 
reszelt parmezán

A csirkemájat és a szívet alaposan megmossuk, az oda nem illő hártyákat és részeket eltávolítjuk. A szívet egészen apróra, a májat nagyobb darabokra vágjuk, és külön-külön félretesszük. Egy evőkanál felforrósított olajon megpirítjuk a vékony csíkokra vágott szalonnát. Hozzátesszük az aprított vöröshagymát, majd 4-5 perc múlva a zúzott fokhagymát is. Néhány keverés után beletesszük a szívet és a feldarabolt paradicsomot a levével együtt. Sózzuk, borsozzuk, csilit teszünk hozzá, és lefedve legalább 20-25 percig közepes lángon rotyogtatjuk.

Közben a spagettit a csomagolásán olvasható utasítás szerint megfőzzük, leszűrjük úgy, hogy a levéből egy csészényit felfogunk. Kisebb serpenyőben a másik kanál forró olajon a májat minden oldalán átpirítjuk, borsot szórunk rá, majd lefedve kis lángon 10 perc alatt puhára pároljuk.

A spagettit a kész mártásba forgatjuk, ha szükséges, öntünk hozzá a félretett főzőléből. A májat külön tálban kínáljuk mellé. A tányéron az ételt kevés parmezánnal szórjuk meg.

Tipp: a megadott anyaghányaddal készítve a fogás szénhidrátdiétába beilleszthető.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin