2009. június 8.

Glasszírozott újrépa rántott csirkemájjal és salátával


Nézegettem a fényképeket, és ezt találtam; valahogy kimaradt a sorból, pedig finom volt, ismétlésre is beterveztem.

A Planétás kártyákat időnként átválogatom, és ami tetszik benne és időszerű, azt a konyhába viszem a kezem és szemem elé, így került elő a glasszírozott karotta receptje. Persze felénk ilyen nincsen, ezért eleve az új répa tiszteletére lett előbányászva. Volt itthon 3 szép nagy darab, abból készült. Az arányokon kellett kissé javítani, ide már az kerül be.

Hozzávalók 2 személyre:

kb. 40 dkg zsenge répa, 2 dkg vaj, 2,5 dkg cukor, 1 dl húsleves vagy kockából készült alaplé, só, őrölt bors, petrezselyemzöld

A répákat megpucoltam, hosszában félbevágtam, majd elnegyedeltem. Egy lábosban felolvasztottam a vajat, beletettem a cukrot, felolvasztottam. Ekkor kerültek bele a répadarabok, amiket gondosan átpirítottam rajta. Beleöntöttem a húslevest, sóztam, borsoztam, lefedtem, és kb. 15-20 percig kislángon pároltam, időnként az edényt megráztam, hogy a répa ne törjön össze. Amikor már puha volt, fedő nélkül elfőztem a levét.
A tányéron bőven megszórtam petrezselyemzölddel.

Rántott csirkemájjal - aminek a panírjába most került szezámmag is bőven -, és a kertből szedett, tépett salátalevéllel és rukolával ettük, amit meglocsoltam sós-borsos-olívaolajos-balzsamecetkrémes öntettel.

13 megjegyzés:

szepyke írta...

Ez de jó! Nekem is van Planétás kártyás dobozom, elő fogom venni, ha ilyen kincseket rejt! Imádom a répát és a májat is. Mikor lehet menni ebédelni hozzátok? Persze, ha maradt... :D

Chef Viki írta...

Szombaton volt nálunk máj :-)

Csodajó ötlet ez a répás kombináció! A rántott máj is hajlamos lőni, pukkanni?

KataKonyha írta...

Szepyke, írtam, hogy ez egy régebbi fénykép (kb. 2 hetes), de szerintem már akkor ebédre mindent megettünk:)

Viki, örülj, ha még nem lőtt nálad:) Ha vizes a belseje, akkor konyhatakarítás szokott lenni. TApasztalataim szerint 2-3 óra állás nagyjából elég neki.

trinity írta...

Kata,
ezt a répát feltétlenül elkészítem-gyakorlatilag karamellizált-isteni lehet! Köszi!!!

KataKonyha írta...

Trinity: igen, az! - és nagyon finom...

napmátka írta...

Igazi fiatalos-nyári menü, nagyon kedvemre valót főztél!

duende írta...

Hm... Imádoma sárgarépát köretnek. Nagyon fini lehetett, Kata!
Sokszor készítek köretet én is sárgarépából, mindig van itthon egy tetemes mennyiség, mert az egyik legkedvesebb zöldségfélém.

Csorog az nyálam... :))

sedith írta...

Nézz be hozzám, vár egy játék!:)

duende írta...

:) Nálam is! :)

Lásd nálam a Szigorúan bizalmas cím alatt! :)
Köszi.

Mian írta...

Hozzám is kukk be légyszi! :)

Chef Viki írta...

Szia Kata, nézz be hozzám kérlek: http://thechefviki.blogspot.com/2009/06/7-seconds.html

Renata írta...

Én is megtaláltalak:
http://lettudatoskonyha.blogspot.com/2009/06/kulisszak-mogott-avagy-7-dolog-magamrol.html

KataKonyha írta...

Lányok, úgy látom kénytelen leszek újabb titkokat megosztani veletek, de időt kérek, jó?

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin