2019. január 1.

Kakukkfüves pisztráng





Hozzávalók 2 személyre
2 kisebb konyhakész pisztráng
4 dkg vaj

frissen őrölt fekete bors
1 citrom
néhány friss kakukkfűág
a tálaláshoz:
friss citromlé

A megmosott pisztrángról papírtörlővel leitatjuk a nedvességet, és mindkét oldalát beirdaljuk. Sózzuk, borsozzuk kívül-belül. A hasába citromkarikákat és kakukkfüvet teszünk. Nagyobb tepsit kivajazunk, a halat belefektetjük. A maradék vajat felolvasztjuk, és a halra locsoljuk. 220 fokra előmelegített, légkeveréses sütőbe rakjuk, és kb. 20 perc alatt megsütjük.
Citromlével megcsöpögtetve, tetszőleges körettel kínáljuk.

3 megjegyzés:

sedith írta...

Mi is pisztrángot ettünk tegnap, csak grillezve. :)
Boldog új évet, Marcsi! :)

Kata írta...

Szia! :) Mi ugyan ezt még karácsony előtt ettük, de bármikor bevállaljuk :) Én is boldog új évet kívánok az egész családnak! :)

sedith írta...

:) Igen, ilyen ez a blogolás. Mindenki azt hiszi, éppen akkor ettük meg, amit megmutatunk, amikor megmutatjuk. :D Puszi

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin