2019. január 1.

Kakukkfüves paszternákkrémleves

Aki szereti a paszternákot, ne hagyja ki ezt a levest. Egyszerű, gyors és finom.




Hozzávalók 4 személyre
30 dkg paszternák
1 vöröshagyma
1 nagyobb gerezd zúzott fokhagyma
2 dl tejszín
kb. 8 dl húsalaplé
2 evőkanálnyi folyékony kacsazsír

frissen őrölt fekete bors
1 teáskanál morzsolt kakukkfű
a tálaláshoz:
friss kakukkfűlevél
durvára őrölt vagy mozsárban összezúzott rózsabors
pirított zsemlekocka (elhagyható)

A felforrósított zsíron a vékonyra szelt paszternákot addig pirítjuk, amíg kis színt nem kap. Hozzáadjuk az aprított vöröshagymát, és néhány percig együtt dinszteljük. A fokhagymát is beletesszük, és néhány kavarás után felöntjük annyi vízzel, hogy félig ellepje a zöldségeket. Ízesítjük sóval, borssal, és az edényt letakarva puhára főzzük a zöldségeket.
Botturmixszal pürésítjük, majd beleszórjuk a kakukkfüvet, hozzáöntjük a tejszínt, az alaplevet, és felforraljuk a levest. Utánaízesítjük, ha szükséges, majd elzárjuk alatta a hőt.
Tálaláskor megszórjuk a tetejét kakukkfűlevelekkel és rózsaborssal. Pirított zsemlekockát kínálhatunk mellé.

Tipp: aki nem szereti a paszternák markáns ízét, 1 közepes krumpli hozzáadásával tompíthatja azt. Ebben az esetben 2-3 dl folyadékkal több kell a leveshez.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin