Totál véletlenül készült, hirtelen kellett valamilyen sós süti, és ezek az alapanyagok voltak otthon. Nagy sikere volt, úgyhogy megtartjuk :) Ugye nem is kell hosszan ecseteljem, mennyi időt jelent az, hogy nem kell darabonként tepsire pakolászni, hanem darabban marad...
Hozzávalók
40 dkg liszt
3 csapott kávéskanál só
15 dkg kacsazsír
12,5 dkg krémsajt
2–3 evőkanál tejföl
a tetejére:
kevés felvert tojás
só
reszelt sajt
A sóval elvegyített lisztet a zsírral összemorzsoljuk. Beletesszük a krémsajtot, és annyi tejföllel dolgozzuk össze, hogy a tészta összeálljon. 1/2 órára hűtőbe tesszük.
Átgyúrjuk és kettéosztjuk. 2 ív gáztepsi méretű sütőpapíron, külön-külön 24 x 20 cm-es téglalappá nyújtjuk. A tésztát a papírral együtt tepsire húzzuk, enyhén felvert tojással megkenjük, és előbb kevés sóval, majd reszelt sajttal megszórjuk. Derelyevágóval 2 cm-es kockákat metszünk, de nem húzzuk szét őket, hanem a tésztát egyben hagyva 180 fokra melegített, légkeveréses sütőbe toljuk. Kb. 20 perc alatt világosbarnára sütjük. A sütőből kivéve kihűtjük, majd a vágások mentén széttördeljük.
Jól záródó dobozban sokáig eláll(na), ha nem fogyna el...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése