2019. szeptember 5.

Padlizsános penne


Imádom a kora őszi időszakot, ilyenkor van a legtöbb zöldség. Van a kertben sok-sok zöldfűszer, főzök hozzá egy kis tésztát, és készen is van az ebéd :)



Hozzávalók 2 személyre
60 dkg padlizsán
2 evőkanál olaj
1 zöldpaprika
1 teáskanál paradicsompüré
3-4 gerezd fokhagyma
őrölt szerecsendió
frissen őrölt bors

morzsolt borsikafű
2-3 kakukkfűág
15 dkg szezámlisztes penne  vagy más paleo tészta
a tálaláshoz:
reszelt parmezán (elhagyható)

A padlizsánt meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk. A felhevített olajon megpirítjuk, beletesszük a felkockázott paprikát, a paradicsompürét, a zúzott fokhagymát. Sóval, borssal, szerecsendióval, borsikafűvel ízesítjük, és – ha szükséges, kevés víz hozzáadásával – puhára pároljuk. Közben megfőzzük a tésztát.
A zöldségragu 3/4 részét villával rusztikusra törjük, rászórjuk a kakukkfű letépkedett leveleit, és összeforgatjuk a leszűrt tésztával; tehetünk bele egy keveset a tészta főzőlevéből is.
A tányéron megszórhatjuk kevés reszelt sajttal. 

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin