2023. október 26.

Zöldfűszeres-cukkinis zöldbabfőzelék

Hangzatos címet adtam annak az ételnek, ami – jó szokás szerint – olyan alapanyagokból készült, amiket a kamrában, kertben és hűtőben találtam. Viszont olyan finom lett, hogy kár lenne veszni hagyni az ötletet.



Hozzávalók 3 személyre

50 dkg zöldbab

1 közepes cukkini

1 közepes sárgarépa

kb. 10 cm-es póréhagyma-darab

só 

őrölt bors

kevés zsiradék

1 kis csokor friss tárkony

1 kis csokor friss petrezselyemzöld

ecet ízlés szerint (nálam 1 evőkanálnyi, a tárkony miatt kevesebb kell bele)

1 csipet édesítő vagy cukor

a sűrítéshez:

1,5 dl tejföl

2 evőkanál (nálunk barnarizs- vagy zabpehely)liszt


A megmosott, megtisztított zöldbabot kb. 2 cm-es darabokra szeljük. A cukkinit nagyobb, a sárgarépát kisebb kockákra vágjuk. 

A pórét keresztben kettévágjuk, majd alapos öblítés után picire kockázzuk, és a zsiradékon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a répát, és pirítás után, fedő alatt, pici vizzel 10 percet pároljuk. Hozzátesszük a cukkinit, árforgatjuk, majd a zöldbabot beletéve felöntjük annyi vízzel, ami éppen-éppen ellepi. Sózzuk, borsozzuk, és lefedve roppanós puhára főzzük.

A tejfölt a liszttel behabarjuk, és forró főzővízzel felengedve a főzelékhez tesszük. Beleszórjuk a felaprított zöldfűszereket, ecettel-cukorral beállítjuk az ízét.

Fasírttal ettük, nagyon finom volt.



Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin