2020. szeptember 6.

Cukkinis-csirkehúsos bulgur

Újra "támad" a cukkiniszezon, és a maradék árválkodó példány felhasználására kerestem ötletet az interneten. A Nosalty oldalán találtam is egy receptet, kissé alakítottam rajta, és a végeredmény annyira megtetszett, hogy úgy gondoltam, itt a helye, ismétlendő lesz.




Hozzávalók 3 személyre:
1 közepes fej vöröshagyma
60 dkg csirkecombfilé
12 dkg bulgur
1 közepes cukkini (tisztítva 35-40 dkg)
3 nagyobb paradicsom
2 színesebb zöldpaprika
2 gerezd fokhagyma
őrölt bors
2-3 szál oregánó lecsipkedett levelei
3-4 szál kakukkfű lecsipkedett levelei
csilipaprika (elhagyható)
olaj


A csirkehúst felkockázzuk. Olajat hevítünk, belereszeljük a vöröshagymát, enyhén dinszteljük, majd a csirkehúst hozzátéve először fedő nélkül, majd lefedve készre pirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk. Ha megpuhult, a nagyja levét fedő nélkül elpárologtatjuk.
Másik edényben, a térfogata duplájának megfelelő mennyiségű, enyhén sós-borsos vízben megfőzzük a bulgurt..
Közben egészen kicsi darabokra vágjuk a cukkinit, kisebb kockákra a zöldpaprikát. Széles serpenyőbe olajat teszünk, beletesszük a zúzott fokhagymát, majd a cukkinit megpirítjuk benne. Amikor barnulni kezd, hozzáadjuk a zöldpaprikát. Sózzuk, borsozzuk, 2-3 perc múlva a húst tesszük bele, végül a meghámozott, felaprított paradicsomot is. Fűszerezzük csilipaprikával, kakukkfűvel és oregánóval. Végül a bulgurt is belekeverjük, az egészet átmelegítjük, majd tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin