2009. augusztus 5.

Mézet vettem


Évek óta egy helyről vásárolom a mézet teljes megelégedettségemre. Az utolsó ellátmány gyönyörű, igazi erre szánt mézes üvegekben érkezett. Annyira tetszett, hogy lefényképeztem. Akác- és vegyes virágmézet kértem, találtam róluk okosságokat itt.

"Akácméz: Színe víztiszta, néha halványsárga, ritkábban zöldes árnyalatú. Íze kellemes, gyengén akácvirág illatú. Sokáig folyékony marad. Nyugtató hatású, ajánlott a gyomorsav túltermelés miatti emésztési zavarok gyógyítására. Fertőtlenítő hatása miatt főleg köhögés ellen javasolják. Kisgyermekeknek és idősebbeknek különösen ajánlatos rendszeres fogyasztása. Natúr fogyasztásra, italok ízesítésére kiválóan alkalmas. Kalciumban gazdag mézfajta. Segít a mészhiányos betegeken, ellensúlyozza az izomgyengeséget.

Virágméz: Színe a halványbarnás színtől egészen a sötétbarnáig terjed, a benne lévő mézek összetételétől függ. Hajlamos a kristályosodásra. A mézet értékes mezei virágokról, gyógynövényekről gyűjtötték a méhek és emiatt beltartalmilag kiváló méznek számít. Szakemberek szerint a legértékesebb mézek közé tartozik, mivel a természetgyógyászatban is használt különféle növényekről származó nektár révén a méz hatásterülete is kiszélesedik. Erősíti a szervezet védekező rendszerét. Natúr fogyasztásra és sütemények ízesítésére kiválóan alkalmas. Sok kálium található benne. Szívpanaszok, szívgyengeség esetén hatásos szer lehet."

3 megjegyzés:

Gyöngyi írta...

Jéé, nem is tudtam, hogy az akácméz ilyen átlátszó! de érdekes! Ilyet nem lehet kapni boltokban..

Névtelen írta...

Fenyőtoboz mézet kóstoltál már? Olyan mint a karamell, hú a mézek világa is tud elragadó lenni:)

Kata írta...

Gyöngyi, nem is mindig ilyen, nyilván függ az aktuális virágtól. Érdekes, a boltiak mindig egyszínűek...

Fruzska, még nem is hallottam olyat, pedig már kóstoltam egy-két érdekességet. Ha karamelles ízű, az csak finom lehet!

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin