2009. augusztus 22.

Gyors gyümölcsös lepény


2 adag sült gyorsan belőle 1 héten belül; ez azért jelent valamit... Nagyon gyorsan lehet előkészíteni, a sütés egy kicsit tovább tart, és elég gyorsan el is tud fogyni.

Hozzávalók:

3 alma kockákra vágva
3 nem túl érett körte kockákra vágva
1 nem érett banán szeletelve
5 dkg cukor
1 gyerekkanál likőr (én citromlikőrt használtam) vagy egyéb ital vagy néhány csepp aroma

6 dkg liszt
5 dkg barnacukor
5 babapiskóta darabokra törve, helyette lehet 5 dkg apróra tört sütit vagy kekszmorzsát beletenni
fél csomag sütőpor
csipet só
fél mokkáskanál őrölt szegfűszeg

4 tojás
1,5 dl tej

A forma kikenéséhez:
1 diónyi margarin vagy vaj
2 kanálnyi zsemlemorzsa vagy kekszmorzsa

- Az elkészített gyümölcsökre szórjuk a cukrot, ráöntjük a szeszt, összerázzuk, 1 órára hűtőbe tesszük.
- A második blokkban levő száraz anyagokat összekeverjük.
- Egy 26 cm-es tortaforma alját és oldalát kb. 4 cm magasan kikenjük. Kell hozzá az először soknak látszó zsiradék, mert egyébként odaragadhat a süti!
- Egy közepes tálban a tojásokat villával felverjük. Beleöntjük a száraz anyagokat és a gyümölcskeveréket, valamint a tejet, összekeverjük. Ha véletlenül túl sok leve lett volna a gyümölcsöknek, akkor elég 1 dl tej is.

190 fokos alsó-felső sütésen vagy 170 fokos légkeverésen kb. 50 percig süssük. Utána rácson hűtsük langyosra, akkor lehet a formából kiszedni, és így vagy hidegen fogyasszuk.

/Régi Magyar Konyha recept alapján/

1 megjegyzés:

Gizi írta...

Remekül hangzik ez a recept, ha megjöttünk én is megsütöm. Addig pedig itt nyelek nagyokat nézegetés közben!!!

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin