Hétvégén 2 fagyi készült, egy málnás és egy kókuszos. Kép csak a vasárnapiról van, annak is a legutolsó, gombócnak alig nevezhető adagja, amit a fiam kezéből "csavartam ki" egy fénykép erejéig.
Az alap Ancsika kókuszfagyijából indult. Volt viszont egy probléma, nevezetesen a férjem nem eszik olyat, amiben kókuszreszelék van, ezért átvariáltam csak kókusztejesre. Keverődött a fagyi a gépben, mikor megszólalt egyik gyerekem, hogy ugye csoki is lesz benne és akkor olyan lesz, mint a Bounty csoki... Példás anyuka ekkor villámgyorsan rittyentett egy csokimázat, hogy azt majdan a végén hozzácsorgatja, és lőn majd csíkos fagyi belőle... De ez nem működik, mint kiderült (ha gondolkoztam volna, lehet, hogy rájövök...); ahogy hozzáért a csokimáz a hideg fagyihoz, abban a pillanatban szilárdult, ettől azután ilyen kis törmelékes csokis lett, mint a sztracsatella.
Na mindegy, ez már így veszett, de tudja-e valaki, hogy lehet csíkos-csokis fagyit kreálni otthon?
Hozzávalók a fagyihoz (nekem kis kapacitású gépem van):
100 g mascarpone sajt
65 g porcukor
400 ml kókusztej (1 doboz)
1 mokkáskanál vanília aroma
Hozzávalók a mázhoz:
2 dkg vaj
2,5 dkg étcsoki
1 tk tej
Egy keverőtálban kézi habverővel simára kevertem a sajtot a cukorral, hozzáöntöttem a kókusztejet és az aromát, jól megkevertem, hűtőbe tettem néhány órára, majd a gép elkészítette.
Közben mikróban langyosra melegítettem és összekavartam a máz hozzávalóit, a végén hozzácsorgattam a fagyihoz még az utolsó gépi keverések közben.
Finom volt!
Az alap Ancsika kókuszfagyijából indult. Volt viszont egy probléma, nevezetesen a férjem nem eszik olyat, amiben kókuszreszelék van, ezért átvariáltam csak kókusztejesre. Keverődött a fagyi a gépben, mikor megszólalt egyik gyerekem, hogy ugye csoki is lesz benne és akkor olyan lesz, mint a Bounty csoki... Példás anyuka ekkor villámgyorsan rittyentett egy csokimázat, hogy azt majdan a végén hozzácsorgatja, és lőn majd csíkos fagyi belőle... De ez nem működik, mint kiderült (ha gondolkoztam volna, lehet, hogy rájövök...); ahogy hozzáért a csokimáz a hideg fagyihoz, abban a pillanatban szilárdult, ettől azután ilyen kis törmelékes csokis lett, mint a sztracsatella.
Na mindegy, ez már így veszett, de tudja-e valaki, hogy lehet csíkos-csokis fagyit kreálni otthon?
Hozzávalók a fagyihoz (nekem kis kapacitású gépem van):
100 g mascarpone sajt
65 g porcukor
400 ml kókusztej (1 doboz)
1 mokkáskanál vanília aroma
Hozzávalók a mázhoz:
2 dkg vaj
2,5 dkg étcsoki
1 tk tej
Egy keverőtálban kézi habverővel simára kevertem a sajtot a cukorral, hozzáöntöttem a kókusztejet és az aromát, jól megkevertem, hűtőbe tettem néhány órára, majd a gép elkészítette.
Közben mikróban langyosra melegítettem és összekavartam a máz hozzávalóit, a végén hozzácsorgattam a fagyihoz még az utolsó gépi keverések közben.
Finom volt!
6 megjegyzés:
Kata! egyszerüen szuper! :)
Kata szerintem ez így tökéletes! Én a kész fagyiba kevertem már csokilencsét,csak villával,nem a gépben,de csíkos nem lett:))
Gondolom csíkos csak úgy lehet,ha kétféle színű fagyit készítesz,és felváltva adagolod bele a műanyag dobozodba(amiben majd a fagyóban tartod)egy-egy habzsákból.
Pont mindegy, hogy csíkos, vagy pöttyös, én kérek! Ha lehet sokat!
Köszönöm!:DD
Mian, köszi! Örülök, hogy neked is tetszik:)
Moha, biztosan igazad van, logikailag én is így gondoltam...de tudod próbálkozok az ember lánya:)
Szepyke, komolyan mondod? Hidd el, örülök, hogy neked is bejönne!
Legközelebb teleportálok neked:D
Kókuszos, bármikor, bármennyi!
Csokoládéval meg pláne!!
:DD
Kata,
én is próbálkoztam a csíkozással-nekem sem sikerült...Nem tudom:((
De jó ez a fagyid, én csíkok nélkül is kérek!!!
Megjegyzés küldése