Az alábbi recept a Kifőztük decemberi számában jelent meg. A virtuális magazin letölthető a régebbi számokkal együtt innen. Érdemes, mert tele van karácsonyi és szilveszteri ötletekkel, ajánlatokkal. Nekem most 4 receptem van benne, ez az előétel kategóriában található.
Ez a halkrém 10-12 személy részére kiváló előétel lehet a karácsonyi asztalon is. A szendvicsen lévő rukola nem csak látványnak jó, enyhén borsos íze remekül illik a krémhez.
30 dkg füstölt makréla
1 piros vagy sárga színű kaliforniai paprika (kisebb méretű)
3 gerezd fokhagyma
3 újhagyma zöldjével együtt
1 kis csokor petrezselyemzöld
3 evőkanál (házi) majonéz
2-3 evőkanál tejföl
frissen őrölt (tarka) bors
pici (tengeri) só
A makréla bőrét és a szálkákat lefejtjük-kihúzzuk a húsáról, a húst apróra vágjuk. A paprikát apróra kockázzuk, a zöldhagymát kb. 10 centis szárával együtt hosszában félbevágjuk, majd vékonyra szeleteljük. A fokhagymát összezúzzuk, a petrezselymet felaprítjuk.
Az alapanyagokat tálban jól összekeverjük, a tejfölt és a sót utoljára tegyük bele; az előbbi a sűrűségét fogja meghatározni, az utóbbiból pedig a makréla eleve sós íze miatt kevés kell bele.
Néhány órára tegyük hűtőbe, hogy jól összeérjenek az ízek. Kenhetjük pirítós kenyérre vagy finom péksüteményre.
Tipp: a házi majonéz receptje a Kifőztük 7. számában olvasható, a képen látható péksütemény a blogomon rozsos riegel néven található.
Ez a halkrém 10-12 személy részére kiváló előétel lehet a karácsonyi asztalon is. A szendvicsen lévő rukola nem csak látványnak jó, enyhén borsos íze remekül illik a krémhez.
30 dkg füstölt makréla
1 piros vagy sárga színű kaliforniai paprika (kisebb méretű)
3 gerezd fokhagyma
3 újhagyma zöldjével együtt
1 kis csokor petrezselyemzöld
3 evőkanál (házi) majonéz
2-3 evőkanál tejföl
frissen őrölt (tarka) bors
pici (tengeri) só
A makréla bőrét és a szálkákat lefejtjük-kihúzzuk a húsáról, a húst apróra vágjuk. A paprikát apróra kockázzuk, a zöldhagymát kb. 10 centis szárával együtt hosszában félbevágjuk, majd vékonyra szeleteljük. A fokhagymát összezúzzuk, a petrezselymet felaprítjuk.
Az alapanyagokat tálban jól összekeverjük, a tejfölt és a sót utoljára tegyük bele; az előbbi a sűrűségét fogja meghatározni, az utóbbiból pedig a makréla eleve sós íze miatt kevés kell bele.
Néhány órára tegyük hűtőbe, hogy jól összeérjenek az ízek. Kenhetjük pirítós kenyérre vagy finom péksüteményre.
Tipp: a házi majonéz receptje a Kifőztük 7. számában olvasható, a képen látható péksütemény a blogomon rozsos riegel néven található.
6 megjegyzés:
Na ez úgy ahogy van jöhetne holnap reggelire... de nincs sok esélyem:-(
Viszont a krémet vittem, igazán jó ötlet Karácsonyra (is), köszi!:-)
ÁÁÁ kérem szépen :)))
Latsia, ha jössz, isten bizony készítek neked frissen:))
Bianka, neked is!
Most olyan szívesen megenném ezt a szendvicset :)
Éppen most állok neki összekeverni, már olyan rég óta terveztem az elkészítését (amióta megláttam), bár makrélát nem kaptam, gondolom lazaccal is finom lesz! :)
TB, mesélj, milyen lett?:)
Megjegyzés küldése