2010. december 9.

Találós kérdés és képek II.


Tegnap tettem fel a bejegyzés első részét, tudakolva tőletek, hogy mikor készültek a képek. Persze arra nem számítottam, hogy jönnek a "számítógép guruk", akik a képre kattintva meg tudják mondani, hogy pontosan mikor készültek a képek; hát most vasárnap - december 5-én - dél körül:))

A történet a következő volt: egészen más ügyben mentem ki a kertbe, amikor megláttam a pirosló epreket. Tavaly is egészen sokáig voltak virágok és érő eprek a kis bokrokon, most mégis meglepődtem rajta; napokig csak fáért mentem a kert végébe, hogy fűtsünk a hideg miatt, az ablakra rá sem néztem...
Az első reakcióm az volt, hogy nyúltam az eperért, hogy bekapom, de a következő pillanatban már mentem is a fényképezőgépért:) Gyönyörű idő volt, ezerrel sütött a nap, és ott hevert a téma az orrom előtt!

Láttam, nagyrészt kitaláltátok az időszakot; igen, furcsa dolgok történtek az idén is. Ritmus írta az előző poszt kommentjében, hogy nála 2 hete virágzott a levendula:) én is csodálkoztam, amikor még ősszel találtam néhány szálat az egyik bokromon... Írtátok még az örökzöld hátteret; ez az ablak, ahol kívülről a rozmaring és az eprek vannak, a nappali ablaka, és mögötte a szobában van az a hely, ahol a virágok rettentően jól érzik magukat. Belül ezért tele van a párkány növénnyel, azok látszanak át a reluxán.

Köszönöm, akik játszottak velem egy kicsit!:) Sajnos eperrel jelenleg nem szolgálhatok, mert azokat a szemeket fotózás után orvul bekaptam;) de láttátok, vannak még zöld szemek, sőt virágok is a töveken...

7 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Nem értem ide játszódni, pedig igen jól be tudtam volna határolni az időpontot ;-))

A tipikus gasztroblogger :-DD A gépe után nyúl reflexből :-)))

Viki írta...

December 8-án 11 óra 30 perc tájékán, ha az árnyékból ezt ki lehet venni :-) Vagy nem !!! és akkor is ez egy játék. :)))))

Viki írta...

Na itt a vaksi ujra. Ugy látom druszám mi mindketten lecsúsztunk, de rámnézve ez szomoru, mert azt sem vettem észre, hogy ott a válasz.
Egy normális gasztrobloggel ilyenkor a szemügéjét is elővesz:)))))))

Anikó írta...

Kata, nekem egy óriási rozmaring bokrom volt tavalyig, a terasz mellett, azt hiszem 3 éven át.Én is üzletben vettem, kiültettem, csodálatos volt és illatos.Erős bokor volt szép vastag hajtásokkal. Tavaly valamiért elfagyott, pedig az azt megelőző években is volt hideg, szóval nem értem, hogy 2 éven át miért nem és tavaly miért:-)))
A rozmaring elvileg télálló.

Kata írta...

Kedves Vikik, igen, a gasztrobloggerek előveszik a fotómasinát, sőt egyesek,(illetve hármak) a szemüvegüket is;)

Anikó, én is csak reménykedek, mert ugyanúgy azt olvastam, hogy télálló. De legalább a tél egy részében lesz friss rozmaringom... imádom!:)

Usb3 írta...

nyami fincsi eper, mikor lesz a szüret :D

Eva írta...

De jó:)))Az ilyesminek annyira lehet örülni ebben a hideg időben:)))Nálam a muskátlik vannak teljes virágba borulva már hónapok óta, nem is tudom, szegénykéimmel mit is kezdjek. Elméletileg vissza kéne őket vágni a hideg időszakban, de nincs szívem bántani, amikor csupa csupa virág mindenhol:)Puszi!!!

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin