Ez a recept is a Kifőztük utolsó számában jelent meg, az újság letölthető a weboldalról. A keksz tésztája alkalmas a kekszmintázó henger alkalmazásához, vagy akár bármilyen alakzat kivágható a kinyújtott tésztából.
Hozzávalók 3 tepsi kekszhez
20 dkg vaj
15 dkg barna cukor
10 dkg étkezési keményítő
20 dkg liszt
csipet só
csipet őrölt fahéj
csipet gyömbérpor
1 teáskanál vaníliakivonat
Robotgéppel alaposan összedolgozzuk a vajat a cukorral. Kisebb tálban összekeverjük a lisztet, a keményítőt és a fűszereket. A lisztes keveréket összegyúrjuk a cukros vajjal.
Lisztezett deszkán 5-6 mm vastagra nyújtjuk a tésztát. Alaposan rányomva végiggörgetjük rajta a kekszmintázó hengert, majd tetszés szerinti formákat szúrunk ki belőle. A maradék tésztát újból összegyúrjuk, nyújtjuk és formázzuk, amíg tart belőle.
165 fokra melegített légkeveréses sütőben 15-18 percig sütjük a kekszeket, amíg halványbarna színük nem lesz.
Tipp: első nyújtáskor érdemes csak a fele tésztát használni, úgy könnyebben tudunk bánni a mintázó hengerrel is.
Lisztezett deszkán 5-6 mm vastagra nyújtjuk a tésztát. Alaposan rányomva végiggörgetjük rajta a kekszmintázó hengert, majd tetszés szerinti formákat szúrunk ki belőle. A maradék tésztát újból összegyúrjuk, nyújtjuk és formázzuk, amíg tart belőle.
165 fokra melegített légkeveréses sütőben 15-18 percig sütjük a kekszeket, amíg halványbarna színük nem lesz.
Tipp: első nyújtáskor érdemes csak a fele tésztát használni, úgy könnyebben tudunk bánni a mintázó hengerrel is.
1 megjegyzés:
A fahéj és gyömbér izgalmassá teszi a kekszeket, jó az a formázó! :)
Megjegyzés küldése