2013. március 4.

Almás kevert sütemény


Nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető sütemény, ha gyorsan vágyunk valami édesre, ami kicsit egészségesebb is, főleg ha nem hagyományos cukorral készül.
A recept a februári Kifőztükben jelent meg, az újság - és azóta már a márciusi is - letölthető erről az oldalról.



Hozzávalók 22 x 32 cm-es tepsihez:

3 tojás
15 dkg cukor vagy 10 dkg nyírfacukor
15 dkg finomliszt
10 dkg rétesliszt
5 dkg zabpehely
2 teáskanál sütőpor
1 kávéskanál fahéj
30 dkg reszelt alma
2 evőkanál citromlé
csipet só
a tetejére:
5 dkg durvára vágott dió
5 dkg kristálycukor vagy 3 dkg nyírfacukor
a tepsi kenéséhez és szórásához:
liszt
zsiradék

Robotgéppel habosra verjük a tojást a cukorral, hozzáadjuk a citromlével meglocsolt almát. Beleforgatjuk a sóval, fahéjjal meg sütőporral elkevert lisztet és zabpelyhet. 
A kikent és liszttel meghintett tepsibe simítjuk a masszát, végül a tetejére szórjuk a cukorral vegyített diót. 
180 fokra melegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin