2013. április 12.

Csőben sült tonhalas arrabiata


GoodFood recept, nekünk nagyon bejött. Pici módosításokkal készült el, szerintem nem is utoljára!:)



Hozzávalók nálam 4 személyre 
1 adag 54 g szénhidrátot tartalmaz  (GF-számítás)


1-1 kisebb, zöld és piros húsú paprika, csíkokra vágva
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 teáskanál csilipehely
8 dl sűrű házi paradicsomlé
3-5 dkg fekete olajbogyó
1/2 kávéskanál nyírfacukor (vagy 1 kávéskanál cukor)
2 doboz konzerv tonhal (olajban eltéve, eredetileg natúr lében eltett volt)
2 dkg friss kenyérmorzsa
2 evőkanálnyi reszelt parmezán
25 dkg durumtészta (tojás nélküli)

A tésztát a zacskón lévő utasítás alapján megfőzzük és leszűrjük.
Közben 2 evőkanál felforrósított olajon (a tonhal olajából) addig sütjük a paprikát, amíg karamellizálódni nem kezd. Hozzáadjuk a fokhagymát a csilit és az olajbogyót, majd néhány kavarás után beleöntjük a paradicsomlevet. Felforraljuk, sóval, borssal és cukorral ízesítjük. Kb. 10 percig főzzük, amíg kicsit sűrűsödni nem kezd.
A tésztát a leszűrt tonhallal együtt a paradicsommártásba forgatjuk. Kikenünk egy hőálló tálat tonhalas olajjal, és beletesszük a paradicsomos tésztát. Megszórjuk a parmezánnal elvegyített kenyérmorzsával, és 200-220 fokos sütőben addig sütjük, míg a teteje piros-ropogós nem lesz.

2 megjegyzés:

heti menük írta...

Elkészítettem (icipici változtatásokkal) és nagyon finom lett! Öten nekiesve alig maradt vacsira! Biztosan terítékre fog még kerülni. Köszi a receptet:)

Kata írta...

Nagyon szívesen, örülök, hogy ízlett! Habár az érdem nem az enyém, csak a közreadásával segítettem:))

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin