2013. július 28.

Thai csirkecomb és ázsiai káposztasaláta

A vasárnapi ebédhez adott volt négy hatalmas csirkecomb (farrésszel együtt), és tanakodtunk, mi legyen belőle. Úgy rémlett, hogy a hétvégén megérkezett új GoodFoodban láttam csirkés recepteket, meg is találtuk, és ezt választottuk belőle. Nem mondom, hogy egy az egyben a recept szerint készült el, de akkor talán nem is én lennék, ha úgy lett volna;))
Nagyon finom, jó csípős, igazán jól esett a kánikulában. Igaz, a sütőt be kellett hozzá kapcsolni, de megérte! Ráadásul szénhidrátszegény, így diétába, cukorbetegek étrendjébe is beilleszthető.



Hozzávalók 4-5 személyre

a thai csirkecombhoz:
4 csirkecomb, farrésszel együtt
só, őrölt bors
kevés olaj
a páchoz:
4-5 evőkanál édes csiliszósz
1 citrom reszelt héja
2 evőkanál citromlé
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál thai vörös currypaszta
1 kávéskanál só

a káposztasalátához:
1 kisebb fej káposzta fele
1 nagy sárgarépa
1 lila hagyma
1 csokor korianderzöld (vagy petrezselyemzöld)
az öntethez:
2 evőkanál fehérborecet
1 citrom reszelt héja
1 evőkanál citromlé
4 evőkanál olívaolaj
1 kis piros csiliparika, finomra aprítva
kevés édesítő vagy egy nagyobb csipet cukor


A húst alaposan megtisztítjuk, majd mérettől függően 2-3 felé vágjuk. A páchoz valókat összekeverjük, a húst alaposan megforgatjuk benne. (Az eredeti recept szerint egyből lehet sütni, én fóliával lefedve hagytam hűtőben egy órát pihenni.)
Egy közepes tepsit nagyon vékonyan kiolajozunk, a húst egymás mellé beletesszük. Picit sózzuk, borsozzuk vigyázat: a pác is sós!), a maradék páclevet hozzáadjuk, a tepsit fóliával letakarjuk. 200 fokos légkeveréses sütőben 30-35 perc alatt a húst félig megpuhítjuk, majd újabb fél óra alatt fedetlenül addig sütjük, míg a folyadék nagy része el nem párolog és a hús puha, omlós nem lesz.

Közben elkészítjük a salátát. A káposztát legyaluljuk, a sárgarépát és a hagymát vékony csíkokra vágjuk, a zöldet felaprítjuk; az egészet összevegyítjük, ízlés szerint sózzuk. Az öntethez valókat csipet sóval elkeverjük, a zöldségeket beleforgatjuk, majd a salátát hűtőbe tesszük (Kellett volna még 5 dkg pörkölt, sózott földimogyorót szórni a tetejére, de azt kispóroltuk belőle....). 

A húst a salátával együtt tálaljuk. 


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin