2013. július 20.

Zsályás sült lazac

Nagyon gyors, nagyon egyszerű és nagyon finom!:) A kertünkben burjánzik a zsálya, próbálom felhasználni minél több ételbe; ez egy a sok közül:)
A recept eredetileg a júniusi Kifőztükben jelent meg, az újságok a honlapunkról letölthetők.



Hozzávalók 2 személyre

2 lazacfilé (kb. 30 dkg)
1/2 citrom
citrombors
10-12 friss zsályalevél
1 evőkanál olaj
3 dkg vaj

A lazacot citromlével meglocsoljuk, és 1-2 órát állni hagyjuk.
Az olajat felforrósítjuk. A zsályaleveleket átsütjük rajta, majd kivesszük és félretesszük. Beletesszük a serpenyőbe a vajat, majd a sóval és borssal megszórt lazac mindkét oldalát átsütjük benne. (Egy-egy oldalát 4-5 percig süssük, nem szabad kiszárítani!)
Krumplipürével és/vagy sült zöldségekkel azonnal tálaljuk; a ropogós zsályával megszórjuk, a fűszeres vajjal meglocsoljuk az ételt.

Tipp: ha a pürét fele-fele arányban krumpliból és zellerből készítjük,akkor jóval kevesebb lesz benne a szénhidrát.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin