2015. március 1.

Csirkemájjal töltött alma

Érdekes párosítás, de remekül működik! Mostanában többször próbáltam az almát nem kifejezetten édes szerepben, és kivétel nélkül mindegyik alkalommal helytállt. Így azután remekül használható a diétánkban, mivel 10 g gyümölcs szénhidráttartalma mindössze 7 g, ráadásul még mindig lapul néhány kiló saját termés a kamrában.

És akkor még néhány szó: a máj a téli időszakban nagyon hasznos az étkezésben, a benne lévő D-vitamin segít a napfénymentes időszakban. Ezért készült – többek között – ez az étel az Internetpatika támogatásával, persze érdemes ilyenkor plusz D-vitamint is szedni.

A recept a januári Kifőztük magazinban jelent meg.



Hozzávalók 4 töltött almához, 2 személyre

30-35 dkg csirkemáj
1 nagyobb salottahagyma
1 kávéskanál szárított majoránna
2 + 2 dkg vaj
4 nagyobb alma

őrölt bors
a tálaláshoz:
aprított petrezselyemzöld

A megtisztított csirkemájat kisebb darabokra, a hagymát apró kockákra vágjuk. Felforrósítjuk az egyik adag vajat, megfuttatjuk benne a hagymát, rátesszük a májat, és pár perc alatt összepirítjuk. Borsozzuk, megszórjuk a majoránnával, végül sózzuk. Az almát megpucoljuk, a tetejét levágjuk, a húsát karalábévájóval kiszedjük úgy, hogy csak vékony fala maradjon. Folyékony vajjal kikent, tűzálló edénybe állítjuk, a külsejüket vajba mártott ecsettel átkenjük. A gyümölcsöket betöltjük a hagymás májjal, és 200 fokos sütőben 10-15 percig sütjük. Petrezselyemmel megszórjuk, és még forrón tálaljuk.

Az étel szénhidráttartalma személyenként kb. 35 g.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin