2015. december 1.

Zöldséges kelkáposztaleves virslivel

Nem mondhatom rá, hogy frankfurti leves, mert az arra szabott kitételeknek nem felel meg, azt viszont igen, hogy nagyon-nagyon finom lett! :) Nem ragozom: próbáljátok ki, és magatok is meggyőződhettek róla! :) Ráadásul szezonális, téli leves, nálunk tuti lesz többször az elkövetkező hónapokban.  A recept eredetileg a novemberi Kifőztük Magazinban jelent meg,



Hozzávalók 4 személyre

2 pár füstölt virsli
2 sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
kb. 30 dkg kelkáposzta
1,5 l húsleves
1 kisebb zöldpaprika
1 paradicsom
1 vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 csipet őrölt kömény
1 kávéskanál morzsolt majoránna
3-4 szál petrezselyemzöld
2-3 szál majoránna

őrölt bors
1,5 dl tejföl
1 csapott evőkanál liszt
olaj

A virslit karikákra, a gyökérzöldségeket kb. fél centis kockákra vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk. A kelkáposztalevelekről eltávolítjuk a vastag ereket, majd összegöngyölve vékony csíkokra metéljük.
1 evőkanálnyi olajon átsütjük a virslit, majd az edényből kivéve félretesszük. Újabb kanálnyi olajon megdinszteljük a vöröshagymát. A sárgarépával és petrezselyemgyökérrel néhány percig még kevergetjük, majd hozzáadjuk a kelkáposztát is. Köménnyel, majoránnával és fokhagymával ízesítjük. Felengedjük a húslevessel, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a paradicsomot meg a paprikát, és a levest felforraljuk. Lefedve, lassú tűzön a zöldségek puhulásáig főzzük. A tejfölt elkeverjük kevés hideg vízzel meg a liszttel, és behabarjuk vele az ételt. A felaprított friss zöld fűszereket és a virslit beletéve újra felforraljuk, és néhány percig rotyogtatjuk. A paprikát meg a paradicsom héját kiszedjük, és a levest azonnal tálalhatjuk. 

Tipp: télen paprika és paradicsom helyett 2-3 evőkanálnyi lecsót tehetünk az ételbe,

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin