2016. március 24.

Pácolt tojás

A hanyagságnak nincs határa:( Húsvét révén halálra kerestem a pácolt tojás receptemet, amely kb. 3 éve jelent meg a Kifőztük magazinban, ééés nem találtam.... Persze, aki elfelejti és nem teszi fel a blogjára, hát így jár :( Most pótolom, hátha még valakit érdekel az idén. Paleósok a tippben szereplő alapanyagokkal készítsék el.






Hozzávalók egy 720 ml-es üveghez
6 tojás
a pácléhez:
4,5 dl víz
1/2 dl 10%-os ecet
1 teáskanál egész fekete bors
2-3 szem borókabogyó
1 teáskanál cukor
1 teáskanál só
2 babérlevél
további ízesítők:
1 csilipaprika vagy néhány szelet csípős paprika
1 rozmaringág

A tojásokat 1 kávéskanál sóval ízesített, hideg vízbe téve, forrástól számítva 10 perc alatt keményre főzzük. Hideg vízben lehűtjük, majd a héjat eltávolítjuk róluk, és az üvegbe helyezzük. A többi ízesítőt is hozzátesszük.
Elkészítjük a páclevet: a hozzávalókat kis lábosba téve felforraljuk, és még 4-5 percig gyöngyöztetjük. A levet a tojásokra öntjük úgy, hogy egészen az üveg pereméig érjen. Átlátszó fóliával, majd kupakkal azonnal lezárjuk. Amikor kihűlt, 3-4 napra hűtőbe tesszük.
Sonka mellé vagy magában, zöldségekkel (újhagyma, paradicsom, paprika, retek) tálaljuk. Hűtőben tartva, az üveg felbontása után 3 napig fogyasztható.

Tipp: paleo szerint étkezők almaecettel és xilittel készíthetik el.



Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin