2016. március 4.

Szilvás gombóc

Vannak/voltak olyan ételek, amelyeket régen ki sem kellett saját kezűleg próbálni, mert anyukám vagy anyósom bőszen készítgette, ezért nekem kimaradtak. Így volt ez a szilvás gombóccal is, és amikor először voltam kénytelen főzni, szanaszét jöttek a gombócok, és úgy döntöttem, nem is kell nekem ilyet csinálni. Persze a kisördög nógatott belülről, hogy nem igaz, tán csak nem fog velem egy gombóc kibabrálni ;) Baráti tanácsra a Kifőztük honlapjáChéf Viki receptjét próbáltam ki, és valóban telitalálatnak bizonyult: az általam óhajtott krumplis alaptésztából puha, egyben maradós, finom gombócok születtek! Próbáljátok ki, működik! :)


Most, télen, mivel fagyasztott szilva az alapanyag, néhány dolgot figyelembe kell venni: nem szabad hagyni a gyümölcsöt kiengedni, és ha sok lenne rajtuk a zúzmara, érdemes papírtörülközővel kicsit letörölgetni róluk. Amikor már forrni kezdett volna a víz, akkor tettem a fél szilvákat a tésztára, és igyekeztem gyorsan dolgozni velük, nehogy a keletkező lé tönkretegye a végeredményt.



Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin