2016. november 29.

Kelbimbós-pórés csirkemell

A múltkorában kerestem a blogon ezt az receptet, de hasztalan.. Még az újság kezdetekor jelent meg benne, de szőrén-szálán eltűnt a laptopomról az összes fotó és dokumentum róla, mindössze az maradt, amit leadtam mellé :( Most már nagyon sajnálom, hogy a múltkor nem kattintottam egyet, de szerintem egy hónapon belül úgyis megfőzöm megint, mert nagyon szeretjük (ráadásul rettentően egyszerű és gyorsan készül), ősszel és télen többször ismételjük.



Hozzávalók 2 személyre
1 csirkemellfilé (kb. 35 dkg)
1/2 póréhagyma
25 dkg tisztított kelbimbó (fagyasztott is lehet)
2 dl tejszín
1-2 evőkanál olaj
1 teáskanál majoránna
hegyes, csípős paprika (ízlés szerint)
1/2 citrom reszelt héja
csipet őrölt kömény

őrölt bors

A húst lapjában kettévágjuk, majd forró olajon átsütjük, kiszedjük és félretesszük. A megtisztított póréhagymát vékonyra szeleteljük, az olajon átpirítjuk. Hozzátesszük a húst, beleszórjuk a kelbimbót, és felöntjük a tejszínnel. Sózzuk, borsozzuk, majoránnával és köménnyel ízesítjük. Citromhéjat meg apróra vágott csípőspaprika-darabokat szórunk rá, és fedő alatt puhára pároljuk. Tálaláskor borsot őrlünk az ételre, és citromgerezdet teszünk mellé. Párolt rizst kínálunk hozzá.

Tipp: a sima köményt 1 kávéskanál római köményre cserélhetjük (naná, hogy mindig lecserélem ;)), ettől kissé más lesz az íze, de így is nagyon finom.


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin