2016. november 19.

Sütőtökrolád

Még a Kifőztük magazin első számainak egyikében jelent meg Judith receptje. Többször elkészítettem már, de valahogy sosem lett fotó róla, mert mire észbe kaptam, addigra 1-2 szelet maradt... Ma viszont szemfüles voltam, akadt néhány perc – igaz, csak néhány extra gyors kattintásra futotta –, amikor még ennyi volt a tányéron :) Persze picit ez a recept is átalakult a kezdetek óta, de az íze azért megmaradt :)



Hozzávalók
a piskótához:
15 dkg liszt
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1/2 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál őrölt fahéj
1/2 teáskanál őrölt szegfűszeg
1/4 teáskanál só
3 tojás
4 dkg 1:4 édesítő
25 dkg sütőtökpüré
10 dkg durvára vágott dió
a krémhez:
25 dkg mascarpone
3 dkg 1:4 édesítő
5 dkg puha vaj
1 teáskanál vaníliakivonat
a tetejére:
kevés őrölt eritrit

Egy tálkában összekeverjük a lisztet, a szódabikarbónát, a sütőport, a fahéjat, a szegfűszeget és a sót. A  tojásokat a cukorral habosra verjük, ezután hozzáadjuk a sütőtökpürét, és alaposan összekeverjük. Adagonként beleforgatjuk a lisztes keveréket.

Gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, megkenjük kevés olajjal, mert ez a massza ragadósabb a sima piskótánál. Belekanalazzuk a tésztát, elsimítjuk, a tetejét megszórjuk a dióval. 180 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt készre sütjük. Ha az ujjunkkal kissé megnyomkodjuk, rugalmasnak kell legyen. Nedves konyharuhára borítjuk a megsült piskótát. Leválasztjuk róla a sütőpapírt, még melegen felcsavarjuk a keskenyebb oldalánál fogva, és kihűtjük.

A krém hozzávalóit kihabosítjuk. A kicsavart tésztát egyenletesen megkenjük a krémmel, visszatekerjük, majd szeletelés előtt - folpackba csomagolva - legalább 1 órát dermesztjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

4 megjegyzés:

Hankka írta...

Juj, ez nagyon jól néz ki és igazán fincsi lehet! :)

Kata írta...

Köszönöm! :)

Lucia Maria Darien írta...

Szerintem is gyonyoru es nagyon finom lehett!!! Gratulalok!!!

Lucia Maria Darien írta...

Szerintem is gyonyoru es nagyon finom lehett!!! Gratulalok!!!

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin