2016. november 19.

Sütőtökrolád

Még a Kifőztük magazin első számainak egyikében jelent meg Judith receptje. Többször elkészítettem már, de valahogy sosem lett fotó róla, mert mire észbe kaptam, addigra 1-2 szelet maradt... Ma viszont szemfüles voltam, akadt néhány perc – igaz, csak néhány extra gyors kattintásra futotta –, amikor még ennyi volt a tányéron :) Persze picit ez a recept is átalakult a kezdetek óta, de az íze azért megmaradt :)



Hozzávalók
a piskótához:
15 dkg liszt
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1/2 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál őrölt fahéj
1/2 teáskanál őrölt szegfűszeg
1/4 teáskanál só
3 tojás
4 dkg 1:4 édesítő
25 dkg sütőtökpüré
10 dkg durvára vágott dió
a krémhez:
25 dkg mascarpone
3 dkg 1:4 édesítő
5 dkg puha vaj
1 teáskanál vaníliakivonat
a tetejére:
kevés őrölt eritrit

Egy tálkában összekeverjük a lisztet, a szódabikarbónát, a sütőport, a fahéjat, a szegfűszeget és a sót. A  tojásokat a cukorral habosra verjük, ezután hozzáadjuk a sütőtökpürét, és alaposan összekeverjük. Adagonként beleforgatjuk a lisztes keveréket.

Gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, megkenjük kevés olajjal, mert ez a massza ragadósabb a sima piskótánál. Belekanalazzuk a tésztát, elsimítjuk, a tetejét megszórjuk a dióval. 180 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt készre sütjük. Ha az ujjunkkal kissé megnyomkodjuk, rugalmasnak kell legyen. Nedves konyharuhára borítjuk a megsült piskótát. Leválasztjuk róla a sütőpapírt, még melegen felcsavarjuk a keskenyebb oldalánál fogva, és kihűtjük.

A krém hozzávalóit kihabosítjuk. A kicsavart tésztát egyenletesen megkenjük a krémmel, visszatekerjük, majd szeletelés előtt - folpackba csomagolva - legalább 1 órát dermesztjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

4 megjegyzés:

Hankka írta...

Juj, ez nagyon jól néz ki és igazán fincsi lehet! :)

Kata írta...

Köszönöm! :)

darien132001 írta...

Szerintem is gyonyoru es nagyon finom lehett!!! Gratulalok!!!

darien132001 írta...

Szerintem is gyonyoru es nagyon finom lehett!!! Gratulalok!!!

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin