2017. március 26.

Narancsos tejberizs

Imádom a tejberizst minden formában, és így, kókusztejjel / hígított kókusztejszínnel készítve, valamint szteviaporral édesítve – az utóbbi a Természetes.com jóvoltából – jóval kevesebb szénhidrát van benne, de az íze a régi; ki kell próbálni :) A recept eredetileg a januári Kifőztük magazinban jelent meg.



Hozzávalók 6 személyre
3,5 dl sűrű kókusztejszín (pl. Del Coco)
6,5 dl víz
8 evőkanál rizottórizs
1 kávéskanál szteviapor
1 nagyobb csipet só
a rétegezéshez:
2 narancs
2 evőkanál fehér rum
kevés szteviapor (ízlés szerint)
menta- vagy citromfűlevél (elhagyható)

A narancsokat alaposan lesikáljuk. Az egyik héját lereszeljük, ezután meghámozzuk, a húsát kifilézzük és darabokra vágjuk. A másik gyümölcs levét kifacsarjuk, összekeverjük a rummal és a narancsdarabokkal, félretesszük. Ha szükséges, édesítjük.
A kókusztejszínből, a reszelt narancshéjból, a vízből, a szteviából, a sóból és a rizsből tejberizst főzünk, majd langyosra hűtjük. A narancsdarabokkal és a lével együtt tálkákba rétegezzük. Tálalás előtt mentával vagy citromfűvel díszíthetjük.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin