2017. március 28.

Omlós mogyorós keksz


Ez a recept is a Természetes,com jóvoltából készült, és a Kifőztük magazinban jelent meg.




Hozzávalók 30-35 db-hoz
20 dkg darált török mogyoró
15 dkg finomra aprított kókuszreszelék
10 dkg nyílgyökérliszt
1 teáskanál gluténmentes sütőpor
1 csipet himalájai só
1 citrom reszelt héja
1 kávéskanál szteviapor
4 tojássárgája
15 dkg folyékony kókuszolaj
1 teáskanál vaníliakivonat
a tetejére:
4 dkg Cavalier csokoládépasztilla
1 teáskanál kókuszolaj

A mogyorót, a kókuszreszeléket, a nyílgyökérlisztet, a sütőport, a citromhéjat és a sót összevegyítjük. A kókuszolajat a szteviaporral, a tojássárgájával és a vaníliával kézi habverővel jól összekeverjük. A száraz és a nedves hozzávalókat összedolgozzuk, majd a masszát hűtőben 15-20 percet pihentetjük. 2-3 cm átmérőjű golyókat formázunk belőle, a két tenyerünk között kissé összelapítjuk, majd – egymástól 3-4 cm távolságra – sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk. 180 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben 15-18 perc alatt megsütjük, és kihűtjük. 
A csokoládét a kókuszolajjal gőz fölött vagy mikrohullámú sütőben felolvasztjuk, és a kekszek tetejére csíkokat húzunk belőle. Miután a máz megdermedt, a süteményt lezárható dobozban tároljuk.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin