2017. március 29.

Lekváros és kakaós kelt kifli

Szintén a Kifőztük magazinban megjelent recept, de ez most (majdnem) hagyományos, csak a nyírfacukor könnyített kicsit a szénhidráttartalmán – így a süti nagyobbik része ajándékba ment :)



Hozzávalók 40 kicsi kiflihez
35 dkg liszt + a nyújtáshoz
15 dkg rétesliszt
2,5 dkg friss élesztő
1 teáskanál cukor
2 evőkanál (nyírfa)cukor
2 dl langyos tej
10 dkg natúr joghurt
1/2 dl olaj
1 csipet só
a töltelékhez:
sűrű szilvalekvár
3 evőkanál (nyírfa)cukor
1 evőkanál kakaópor

1 evőkanál sárgabarackdzsem
2-3 teáskanál olaj
a kenéshez:
1 kisebb tojás

A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztekhez öntjük, hozzáadjuk a sót, a nyírfacukrot, a joghurtot, az olajat, és kidagasztjuk. A kész, puha tésztát letakarva a duplájára kelesztjük. 
A tésztát kétfelé vesszük, és mindegyiket 35-40 cm átmérőjű körlappá nyújtjuk, vékonyan megolajozzuk. Először 4 felé vágjuk, majd a negyedekből további 5-5 körcikket alakítunk ki. A széles végükre 1-1 kiskanálnyi szilvalekvárt adagolunk, és innentől kezdve feltekerjük. A másik körlapot – miután szintén 20 részre osztottuk – kevés sárgabarackdzsemmel megkenjük, kakaós cukrot kanalazunk a körcikkek széles végére, és kifliket formázunk belőlük. Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk, felvert tojással megkenjük, és légkeveréses, 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt világosbarnára sütjük. Langyosan vagy hidegen kínáljuk.

2 megjegyzés:

zsildi77 írta...

Köszönöm a receptet, nagyon jól néz ki így első olvasásra, el is teszem könyvjelzőbe :)
Húsvétra válogatok, pár új ötletet keresek, hogy ne mindig ugyanaz legyen a menü.. Egy hasonló kis fahéjas kifli receptjét már eltettem innen a húsvéti válogatásból, ennyi kiflicskéből még több ízesítésre is futja :)

Kata írta...

Zsildi77, szívesen, remélem, ízleni fog nektek is :)

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin