2018. augusztus 31.

3 lisztes zsemle

Ez most az aktuális kedvenc péksütink a Szafi lisztes kínálatból, az uram és az én véleményem szerint egyaránt a legtutibb. Köszönet a receptért Szathmáryné Vantara Klaudiának, icipici változtatással készült el nálam, főleg a sütőm gyengélkedése miatt.
Hónapokig vonakodtam a hajdinás liszt kipróbálásától, mert sokak szerint fura mellékíze van. Nos, szerintünk igazán jó, karakteres az íze, jöhet a legközelebbi rendeléskor az utánpótlás 😉



Hozzávalók 6 zsemléhez (kb. 8 dkg/db):
15 dkg Szafi Free hajdinás kenyérliszt
5 dkg Szafi Reform kenyér- és péksütemény lisztkeverék
5 dkg Szafi Reform rostkeverék
1 késhegynyi fokhagyma-granulátum
4,5 g só
40 g almaecet
340-345 g víz

A szárazanyagokat és a folyadékokat külön-külön összekeverjük, majd összeöntjük, -gyúrjuk. 10 percet pihentetjük a tésztát, majd enyhén lisztezett felületen átgyúrjuk. 6 egyforma részre  osztjuk, és mindből zsemlét formázunk. Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk, a tetejüket kereszt irányban bevágjuk. 200 fokra melegített sütőben, alsó-felső fokozaton 60 perc alatt megsütjük. (A sütési idő sütőfüggő, az enyém gyengébben süt.) Rácsra téve teljesen kihűtjük. Melegen keménynek tűnik, de kihűlve belül pihe-puha lesz – napok múlva is.


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin