2018. szeptember 17.

Csirkemájas-gombás spagetti

A júniusi Kifőztük magazinban jelent meg eredetileg a recept. A tésztát nagyon szeretjük, szerencsére kevesebb mennyiségben ugyan, de a cukordiétában is fogyasztható. Ez az adag most szárított gombából készült, mert az kéznél volt, de most ősszel talán inkább frissel ajánlom – lásd a tippet.



Hozzávalók 2 személyre:
40 dkg csirkemáj
5 dkg füstölt kolozsvári szalonna
1 púpozott evőkanál szárított gomba (pl. sárga laskagomba)
1 közepes vöröshagyma
10 dkg zöldborsó (fagyasztott is lehet)
1/3 kaliforniai paprika vagy 1 zöldpaprika
1 közepes paradicsom
1 teáskanál őrölt pirospaprika
frissen őrölt fekete bors

a tálaláshoz:
12 dkg durum spagetti
néhány szál petrezselyemlevél
friss majoránnalevelek

 A gombát kb. 1,5 dl vízzel felöntjük, félretesszük. A tésztát enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük, melegen tartjuk. A zöldborsót sós vízben 10 perc alatt megpuhítjuk, szintén leszűrjük.
A szalonnát felkockázva zsírjára sütjük, a finomra aprított vöröshagymát hozzátesszük, és üvegesre dinszteljük. Belerakjuk a kockákra vágott paprikát, paradicsomot, és még néhány percig kevergetjük. Beletesszük a megtisztított, feldarabolt májat, megvárjuk, amíg kifehéredik, és az egészet sózzuk, borsozzuk. Leszűrjük a gombát, a levét felfogjuk. A raguhoz kavarjuk, pirospaprikával megszórjuk, majd ízlés szerinti mennyiségű áztatólevet öntünk hozzá, hogy kissé szaftos legyen az állaga. Amikor minden puha, utánafűszerezzük, majd rászórjuk a zöldborsót. Összekeverjük a spagettivel, meghintjük aprított petrezselyemmel, és forrón tálaljuk.

Tipp: a szárított gombát 15–20 dkg friss, megtisztított, szeletekre vágottal helyettesíthetjük, az áztatólé helyett pedig – ha szükséges – vizet öntsünk az ételhez.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin