2019. március 4.

Medvehagymás-szalonnás tészta

Minden évben várjuk a medvehagyma szezont, örülünk a friss zöldnek – és persze annak is, hogy jön a tavasz 😉



Hozzávalók 2 személyre
12,5 dkg paleo szélesmetélt
2 evőkanál olajban eltett medvehagyma
5 dkg füstölt, húsos szalonna
1 dl kókusztejszín
4-8 dkg reszelt sajt (1 éven túl érlelt cheddar vagy parmezán)
2 tojás

őrölt bors
a tálaláshoz:
reszelt sajt (elhagyható)

A tésztát enyhén sós vízben, a csomagolásán lévő utasítás szerint megfőzzük, leszűrjük; a főzővízből keveset félreteszünk. Közben a felaprított szalonna zsírját kiolvasztjuk, a pörcöt kiszedjük. A medvehagymát, a tejszínt és a sajtot a visszamaradt zsírba rakjuk, borssal ízesítjük. A tésztát hozzákeverjük, végül a kissé felvert tojással, nagy lángon 2-3 perc alatt az egészet átforgatjuk; ha szükséges, főzővízzel hígítjuk. Azonnal, forrón tálaljuk.

Tipp: ha nincs olajban eltett medvehagymánk, készíthetünk egy gyors változatot: kb. 5 dkg levelet alaposan megmosunk, lecsöpögtetünk. Feldaraboljuk, majd késes aprítógépbe tesszük 1 evőkanál olajjal, kevés sóval, és finomra aprítjuk. Ha marad belőle, lezárt üvegben, hűtőben néhány napig tárolhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin