2019. november 3.

Vegán vaníliás-kakaós keksz


A Kifőztük magazin októberi számából.



Hozzávalók 15 db összeragasztott kekszhez
12,5 dkg Szafi Free csökkentett szénhidrát-tartalmú muffin/piskóta lisztkeverék + kevés a nyújtáshoz
4,5 dkg Szafi Reform eritrit
1/2 kávéskanál só
3 g (házi) vaníliakivonat
3,5 dkg Szafi Reform folyékony kókuszolaj
2 dkg citromlé
4,5 dkg víz
3 dkg őrölt mandula
1 csapott teáskanál Szafi Reform holland kakaó
valamint:
Szafi Free vagy Szafi Reform lekvár

Összekeverjük és simára dolgozzuk a hozzávalókat. A tésztát kettévesszük, az egyik felébe vizes kézzel belegyúrjuk a kakaót. majd külön-külön folpackba csomagolva félórára hűtőbe tesszük. Lisztes felületen átgyúrjuk, és 3-4 mm vastagra nyújtjuk, 4,5 cm-es formával kiszúrjuk; a  leeső részeket újra nyújtjuk-szaggatjuk. Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső fokozaton kb. 12 perc alatt megsütjük..
Amikor kihűlt, lekvárral összeragasztjuk.

A Szafi termékeket a legjobb áron itt lehet megvásárolni.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin