2020. február 1.

Zöldséges hajdinaköret

Az egyik legújabb "kattanásom" a hajdina. Van, aki szereti, és van, aki meg nem enné. Szerintem igazán finom, az utóbbi időben gyakori vendég az asztalunkon. Ajánlom, hogy tegyetek vele próbát, mert olcsó és ízletesen, sokféleképpen elkészíthető.

Update: ha kihagyjuk a zsiradékot, és kevés vízben pároljuk meg a hagymát, akkor az étel vegán/TÉNÉ diétába is illeszthető.



Hozzávalók 4 személyre
2 dl hajdina (13 dkg)
1 kisebb vöröshagyma
2 kisebb sárgarépa
1 evőkanál kókuszzsír
4 dl víz

őrölt bors
1 kávéskanál őrölt gyömbér
zöld csilipaprika (ízlés szerint)
1 csokor petrezselyemzöld

A hajdinát szűrőbe téve alaposan lemossuk, lecsöpögtetjük. A hagymát felaprítjuk, a sárgarépát apró darabokra vágjuk.
A felhevített zsiradékon a hagymát kissé megdinszteljük, rádobjuk a répát, és addig kevergetjük (3-4 perc), amíg a színét engedni kezdi. A hajdinát beleborítva az egészet átforgatjuk néhányszor, majd felengedjük a vízzel. Sóval, borssal, gyömbérrel és csilipaprikával ízesítjük. Lefedjük, és kis lángon 25-30 perc alatt puhára főzzük. Mielőtt elzárnánk alatta a lángot, belekeverjük az aprított petrezselyemzöldet. Hús mellé köretként ajánlom.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin