2020. február 1.

Gombás göngyölt csirkecomb

Imádom, ha a tányéron sok szín van - ez most pont ilyen 😀 és ráadásul finom is!



Hozzávalók 4 db-hoz
4 nagyobb csirkefelsőcomb

frissen őrölt fekete bors
csirkefűszer-keverék
20 dkg barna csiperkegomba
2 evőkanál vaj
1 kis vöröshagyma
3-4 szál petrezselyemzöld
a körethez:
10 dkg basmati rizs
1 evőkanál vaj
1/2 piros színű kaliforniai paprika
15 dkg (fagyasztott) zöldborsó
2 kávéskanál só
frissen őrölt fekete bors
1 teáskanál rózsabors

A gombát megtisztítjuk, egészen vékonyra szeleteljük. 1 evőkanál vajon a finomra aprított hagymát üvegesre dinszteljük, rádobjuk a gombát, és tovább kevergetjük. Sózzuk, borsozzuk, és addig pirítjuk, amíg az összes folyadék el nem párolog alóla. Belekeverjük a petrezselyemzöldet, és hűlni hagyjuk.
A húsból a csontot eltávolítjuk, a bőrt felfejtjük róla úgy, hogy az egyik rövidebb szélén egy csíkban rajta maradjon. A húst enyhén klopfoljuk, hogy könnyebben formázható legyen. Sózzuk, borsozzuk mindkét oldalán. A kihűlt tölteléket a húsokra osztjuk, majd felgöngyöljük, és a bőrt köréje igazítva hústűvel megtűzzük. A maradék vajjal kikent tepsibe rakjuk, a tetejüket kevés csirkefűszer-keverékkel megszórjuk. 1/2 dl vizet öntünk alá, alufóliával szorosan lefedjük. 180 fokos, légkeveréses sütőben 30-40 perc alatt puhára pároljuk, majd a fóliát levéve a húst pirosra sütjük.
Közben a megmosott, lecsöpögtetett rizst a felforrósított vajon addig kevergetjük, amíg a szemek szétperegnek. Beletesszük a felkockázott paprikát, és további 1 percig pirítjuk. 2,5 dl vízzel felengedjük, sózzuk, a kétféle borssal ízesítjük, és megkeverjük. A tetejére szórjuk a borsót, az edényt lefedjük. Ha felforrt, kis lángra tesszük. és még 10 percig pároljuk. Az edényt továbbra is lefedve hagyjuk, hogy az összes vizet felszívja a rizs.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin