Sütni azért kell:) kerestem valami egyszerűt, Évánál meg is találtam. Volt otthon dió is, alma is, tehát hajrát indítottam egyik reggel. A leghosszabb az almák pucolása-darabolása volt, mert nem voltak teljesen egészségesek, de megérte! Pihe-puha tészta, a dió és az alma íze összesimult közötte. Ráadásul bögrés süti, amit rajtam kívül mindenki kedvel (lassan én is, mert az utóbbi időben nekem is volt több sikerélményem vele). Most ráadásul kifejezetten örültem, mert a mérlegem eleme kimerült minden előzetes ijesztgetés nélkül, így még a diót is találomra raktam bele. Íme a pontos recept:
Hozzávalók kb. 22 x 32 cm-es tepsihez:
2 dl cukor
2 teáskanál vaníliás cukor
3 tojássárgája
2 dl olaj
2 dl víz
6 dl liszt
1 csomag sütőpor
2 tojásfehérje
továbbá:
5-6 szép nagy alma, hámozva, reszelve
20 dkg darált dió
vaníliás cukor
őrölt fahéj
a tetejére:
porcukor
A cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük a tojássárgákkal, hozzátesszük az olajat és a vizet, majd a sütőporral elkevert lisztet. Beleforgatjuk a felvert fehérjehabot, majd a tészta felét vajazott-lisztezett tepsibe öntjük. Erre egyenletesen rászórjuk a vaníliás cukorral elvegyített darált diót, majd egyenletesen szétosztjuk rajta az almát (a levét nem kell nagyon kinyomkodni, csak ha túl sok lenne benne). Ízlés szerint fahéjjal megszórjuk. Erre simítjuk a tészta másik felét. 175 fokos légekveréses sütőben kb. 40 percig sütjük. Még melegen megszórjuk porcukorral
Hozzávalók kb. 22 x 32 cm-es tepsihez:
2 dl cukor
2 teáskanál vaníliás cukor
3 tojássárgája
2 dl olaj
2 dl víz
6 dl liszt
1 csomag sütőpor
2 tojásfehérje
továbbá:
5-6 szép nagy alma, hámozva, reszelve
20 dkg darált dió
vaníliás cukor
őrölt fahéj
a tetejére:
porcukor
A cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük a tojássárgákkal, hozzátesszük az olajat és a vizet, majd a sütőporral elkevert lisztet. Beleforgatjuk a felvert fehérjehabot, majd a tészta felét vajazott-lisztezett tepsibe öntjük. Erre egyenletesen rászórjuk a vaníliás cukorral elvegyített darált diót, majd egyenletesen szétosztjuk rajta az almát (a levét nem kell nagyon kinyomkodni, csak ha túl sok lenne benne). Ízlés szerint fahéjjal megszórjuk. Erre simítjuk a tészta másik felét. 175 fokos légekveréses sütőben kb. 40 percig sütjük. Még melegen megszórjuk porcukorral
Mindenkinek csak ajánlani tudom, nagyon finom!
6 megjegyzés:
Szia Kata!
Nagyon guszta ez a süti, és biztosan finom. Én sem szoktam bögréset sütni, de ezt kipróbálom.
Gizi, bátran fogj hozzá!
Nézz be hozzám!:))
Az alma és a dió nagyon szeretik egymást én meg őket. :D
Nahát Szepyke, örülök, hogy neked is tetszik:)
Drágám, nagyon örülök, ha ízlett Nektek! És a fotó is nagyon szép:)
Puszi!
Megjegyzés küldése