2009. augusztus 31.

Főzőverseny ismét Gyulán a Várkerti Vigasságok keretében






Már tavaly is jártunk itt, az idén sem szerettük volna kihagyni. A feladat ugyanaz volt, mint 1 évvel ezelőtt: a jelentkezők számára biztosított 4 kg mangalica húsból bográcsban főzött ételt kellett készíteni.

Hosszasan törpöltünk, hogy az idén mit főzzünk; a tavalyi étel nagyon finom volt, mindenkinek ízlett. Nem találtunk olyat, amivel azt felül tudtuk volna múlni, ezért azt inkább kicsit újragondoltuk. Került bele 1-2 apró módosítás - volt, ami tudatosan, és volt olyan is, ami véletlenül:) -, de talán még finomabb lett, mint tavaly. Az alap hozzávalók ugyanazok voltak, került pluszban bele egy kis köménymag néhány gerezd fokhagymával együtt aprítva (ez a szomszédasszony szuper ötlete volt) és egy adag csípős pirospaprika is került bele. Jó szaftos lett, jól lehetett beletunkolni az erre az alkalomra sütött napraforgó kenyeret.

Díjat az idén sem kaptunk érte, de ugyanazt tudom írni, mint egy évvel ezelőtt: nekünk nyerő volt!

A képek:

Az első mozzanat: a húsról levágtuk a zsíros részeket, és tepertőnek kisütöttük; egyrészt isteni előétel volt, másrészt az itt kinyert zsír egy részén lett a hagyma megpirítva:


A vidám társaság:


A krónikás a feldíszített asztallal, középen az általa sütött kenyér:

7 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Gratulálok :-)

Szívesen tunkolnék abból a tányérból :-))

Ancsika írta...

Én szívesen kuktáskodtam volna! :))))

Limara írta...

Én pedig szívesen kóstolgattam volna! :))

Kata írta...

Lányok, mi jövőre is ott leszünk:)

Névtelen írta...

Sziasztok!

Gratulálunk!
Mi is ott voltunk a versenyen idén is, díjat mi sem kaptunk, de annál több dícséretet a közönségtől :) nagyon jól éreztük magunkat.
Mi töltött káposztát főztünk.

Ildikó

Kata írta...

Ildikó, ugye jó buli volt?! Ha ott lesztek jövőre is, majd egyeztetünk előtte? Rémlik, hogy volt valahol töltött kápi, de arra sem emlékszem, hogy merre...

Névtelen írta...

Szia!

Nagyon jó buli volt, bár én elsírtam magam amiért nem nyertünk semmit, de az igazság az , hogy most nem is nagyon tudtuk volna kiélvezni a nyereményeket,(kézilabda bérlet, vagy főzőverseny nevezési díja)mert sajna nekünk mind messze lenne oda lejárni.
Mi a Ti oldalatokon voltunk nagyon hátul, majdnem a "vidámparknál"
Szerintem jövőre is megyünk, mert hihetetlen, hogy egy perc alatt összebarátkoznak az emberek, főznek egy jót, beszélgetnek,jókedvűek.
Láttam már olyan embereket, akik tavaly is ott voltak,úgyhogy garantált a barátkozás.
Mindenkinek csak ajánlani tudom. :)
Tavaly nagyon féltem a versenytől, hogy mit keresek én itt, nem ismerek senkit, ott fogok kukáskodni, de az első 5 perc alatt ez elmúlt, mikor jöttek oda az emberek beszélgetni, ki honnan van, mit főz, és utána már nagyon jó kedvem volt.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin