2010. november 18.

Krumplis tortilla


Ez az étel is régóta készülődik fejben nálam. Áttanulmányoztam néhány netes receptet, és Hinyenc blogbeírására alapozva, persze végül Kata-módra:), el is készült tegnap vacsorára.
10 perccel később pedig hűlt helye volt!

Hozzávalók 2 személyre:

6 kis krumpli kisebb kockára vágva
1 közepes fej vöröshagyma
kb. 10-12 dkg házi füstölt kolbász
1 piros színű zöldpaprika
néhány karika csípős paprika
8 szem aszalt paradicsom
5 tojás
1/2 dl olaj


a tetejére: reszelt sajt

Széles serpenyőben az olajon megsütöttem a krumplit, időnként megkevertem. Amíg sült a krumpli, addig felaprítottam a hagymát, kisebb darabokra vágtam a kolbászt, felkarikáztam a paprikát és a paradicsomot.
A kész krumplit szűrőkanállal kiszedtem és megsóztam picit. A helyére került a hagyma és a kolbász, majd némi pirítás után a paprika és a paradicsom is. Eközben a tojásokat kevés sóval együtt villával felvertem. A hagymás-kolbászos keverékhez öntöttem a krumplit, szépen elosztva a serpenyőben, majd ráöntöttem a tojást. Nagyobb lángon pirosra sütöttem az alját...és utána jött a PRODUKCIÓÓÓ!

...ugyanis minden recept szerint itt megfordítjuk, hogy a másik oldala is megpiruljon; csak így lazán... Rémülten kezdtem keresni egy jó nagy tányért a szekrényben, hogy legyen mire átcsúsztatni, lesz, ami lesz alapon, mert persze a 28 cm-es serpenyőmben sült az egész. Találtam is egyet, szerencsésen rá is csúsztattam, csak némi (külső) serpenyőtisztítás lett az ára. Mély sóhaj után elvetettem azt az ötletet, hogy visszafordítom a tányérral a serpenyőbe, mert túl kockázatosnak tűnt; semmiképpen sem akartam, hogy széttörjön a lepény...
Letettem inkább a tányért, fölé fordítottam az üres serpenyőt; sütőkesztyűvel a tányér alá nyúltam, majd az egészet megfordítottam, és tadaaaaam! baleset nélkül, épen (a kajára, a tányérra és a kezeimre is érvényes!) megúsztuk a történetet:)

Innentől már csak a laza befejezés jött: visszatettem a lángra a serpenyőt, a lepény tetejére szórtam a sajtot, ami közben rá is olvadt kicsit, majd 4-5 perc múlva készen lett.

Jó étvágyat!

9 megjegyzés:

Gabriella írta...

Nagyon jó!!!

Dia írta...

Régóta szemezek ezzel a recepttel. Tuti jó

Bianka írta...

Nagyon guszta

ivan írta...

Kata
Te utazol rám? Ezek az ízek... megbeszéltük itthon, vállaljuk a "tányér fordítást".:)))

trinity írta...

Azta, de szép lett!! Ügyes vagy, én is berezelnék a tányér-átfordítástól!!

Ami írta...

WOW!
Ez szerintem nagyon finom lehetett :))

egycsipet írta...

Én éppen fordítva szoktam: fedőt teszek a serpenyőre, átfordítom, majd utána csúsztatom vissza a fedőről a serpenyőbe. :) Nagyon guszta, most nagyon megkóstolnám. :))

Kata írta...

Gabriella, Dia, Bianka, Ami, köszi!:)

Iván, kíváncsi leszek, majd referálj, jó? egyébként örülök, hogy tetszik neked is!

Trinity, de jó vége lett:)

Csipet, tudod, utólag én is gondolkoztam, hogy van egy wok-fedőm, azzal is lehetett volna... Az volt a para tárgya, hogy pont annak a serpenyőnek nincs teteje, amiben sütöttem. A wok fedele viszont csak egy kicsivel nagyobb, valószínűleg legközelebb azt is kipróbálom; köszi az ötletet!

egycsipet írta...

Kata, a tányér is megteszi, ha van akkora, bár a fedő lesz a tuti, jobb a fogása. ;) Én azért szoktam így, mert az ilyen ételekhez használt serpenyőm alja "szögletes" és törne benne a tortilla, amikor megpróbálom csúsztatni.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin