2010. december 28.

Gyümölcsös kacsasaláta


Elég bizarrul hangzik, ugye?;) Pedig biz'isten nagyon finom volt! Bizonyíték is van: a fiam, mielőtt elutazott haza, megkért, hogy ugyan tegyem már fel a blogra a receptet. Vajon annak az egy maradék sült kacsacombnak is ez lesz a sorsa, ami a táskájában lapul??

A Blogger Kulinárián találtam az eredeti ötletet, de a végeredmény alaposan megváltozott, az otthoni készletek függvényében. Tokaji borecetünk sem volt (még:)) itthon, helyette egy kis almaecet került bele, mert valamivel tompítani kellett a balzsamecetkrém erősségét. Ebből nekem házi készítésű van; mindig meg kell állapítsam, hogy nagyon finomra sikerült, és azóta még érik is.

Hozzávalók:

2 sült kacsacomb húsa kisebb darabokra vágva
2 nagyobb narancs kisebb darabokra vágva
2 zöldebb banán felszeletelve
2 közepes lila hagyma vékonyra szeletelve, kicsit megsózva
5 dkg aszalt vörösáfonya (ez viszont nem biztos, hogy legközelebb belekerül...)

2 evőkanál narancsos balzsamecetkrém
2 evőkanál almaecet
1 evőkanál méz
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál citromlé
1 mokkáskanál só

Az elkészítése rendkívül gyorsan megy: az első bekezdésben lévő hozzávalókat összekevertem. Az öntet alkotórészeit kézi habverővel alaposan összedolgoztam, a tálban levő anyagokkal lazán átkavartam, és már lehet is enni!

6 megjegyzés:

Ízlésszindróma írta...

Hűűűűűűűű, ez tényleg irtó jól hangzik!!!

Latsia írta...

Ez tényleg nagyon finom lehetett!
Megyek megnézem, sztem nekünk maradt pulykacomb, abból összehoznám!:-)

Bianka írta...

Isteni finom lehet, nagyon guszta

Kata írta...

Ízlésszindróma, köszi, nem csak a hangzása volt jó:)

Latsia, majd kukkolok, hátha felteszed, hogy nálad milyen lett;)

Bianka, igen, tényleg

Mágnes Dóra írta...

Örülök, hogy jól sikerült. :)
Én is elkészítettem még egyszer mert annyi kacsánk maradt karácsonyról, hogy 1 hétig azt ehettük volna.
Most meg a sült malaccal van tele a hűtő. Van valami ötleted a maradék felhasználásra?

Kata írta...

Dóra, akkor itt is köszi az ötletért neked! ma is éppen beszédtéma volt a saláta, mindenki jó szájízzel emlegette:)

Maradék hasznosítási ötletért jó helyre jöttél, a férjem szerint ez ügyben varázsló vagyok;) én a helyedben belesütném kisebb kelt tésztás batyukba, vagy esetleg csinálnék belőle cipóban sült csülök módjára egy nagyobbat.
Esetleg valami tekercsbe is lehetne... Remélem, valamelyik ötlet tetszeni fog neked:)

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin