Elég bizarrul hangzik, ugye?;) Pedig biz'isten nagyon finom volt! Bizonyíték is van: a fiam, mielőtt elutazott haza, megkért, hogy ugyan tegyem már fel a blogra a receptet. Vajon annak az egy maradék sült kacsacombnak is ez lesz a sorsa, ami a táskájában lapul??
A Blogger Kulinárián találtam az eredeti ötletet, de a végeredmény alaposan megváltozott, az otthoni készletek függvényében. Tokaji borecetünk sem volt (még:)) itthon, helyette egy kis almaecet került bele, mert valamivel tompítani kellett a balzsamecetkrém erősségét. Ebből nekem házi készítésű van; mindig meg kell állapítsam, hogy nagyon finomra sikerült, és azóta még érik is.
Hozzávalók:
2 sült kacsacomb húsa kisebb darabokra vágva
2 nagyobb narancs kisebb darabokra vágva
2 zöldebb banán felszeletelve
2 közepes lila hagyma vékonyra szeletelve, kicsit megsózva
5 dkg aszalt vörösáfonya (ez viszont nem biztos, hogy legközelebb belekerül...)
2 evőkanál narancsos balzsamecetkrém
2 evőkanál almaecet
1 evőkanál méz
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál citromlé
1 mokkáskanál só
Az elkészítése rendkívül gyorsan megy: az első bekezdésben lévő hozzávalókat összekevertem. Az öntet alkotórészeit kézi habverővel alaposan összedolgoztam, a tálban levő anyagokkal lazán átkavartam, és már lehet is enni!
A Blogger Kulinárián találtam az eredeti ötletet, de a végeredmény alaposan megváltozott, az otthoni készletek függvényében. Tokaji borecetünk sem volt (még:)) itthon, helyette egy kis almaecet került bele, mert valamivel tompítani kellett a balzsamecetkrém erősségét. Ebből nekem házi készítésű van; mindig meg kell állapítsam, hogy nagyon finomra sikerült, és azóta még érik is.
Hozzávalók:
2 sült kacsacomb húsa kisebb darabokra vágva
2 nagyobb narancs kisebb darabokra vágva
2 zöldebb banán felszeletelve
2 közepes lila hagyma vékonyra szeletelve, kicsit megsózva
5 dkg aszalt vörösáfonya (ez viszont nem biztos, hogy legközelebb belekerül...)
2 evőkanál narancsos balzsamecetkrém
2 evőkanál almaecet
1 evőkanál méz
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál citromlé
1 mokkáskanál só
Az elkészítése rendkívül gyorsan megy: az első bekezdésben lévő hozzávalókat összekevertem. Az öntet alkotórészeit kézi habverővel alaposan összedolgoztam, a tálban levő anyagokkal lazán átkavartam, és már lehet is enni!
6 megjegyzés:
Hűűűűűűűű, ez tényleg irtó jól hangzik!!!
Ez tényleg nagyon finom lehetett!
Megyek megnézem, sztem nekünk maradt pulykacomb, abból összehoznám!:-)
Isteni finom lehet, nagyon guszta
Ízlésszindróma, köszi, nem csak a hangzása volt jó:)
Latsia, majd kukkolok, hátha felteszed, hogy nálad milyen lett;)
Bianka, igen, tényleg
Örülök, hogy jól sikerült. :)
Én is elkészítettem még egyszer mert annyi kacsánk maradt karácsonyról, hogy 1 hétig azt ehettük volna.
Most meg a sült malaccal van tele a hűtő. Van valami ötleted a maradék felhasználásra?
Dóra, akkor itt is köszi az ötletért neked! ma is éppen beszédtéma volt a saláta, mindenki jó szájízzel emlegette:)
Maradék hasznosítási ötletért jó helyre jöttél, a férjem szerint ez ügyben varázsló vagyok;) én a helyedben belesütném kisebb kelt tésztás batyukba, vagy esetleg csinálnék belőle cipóban sült csülök módjára egy nagyobbat.
Esetleg valami tekercsbe is lehetne... Remélem, valamelyik ötlet tetszeni fog neked:)
Megjegyzés küldése