2010. december 22.

Kapribogyós-borsos halfilé


Az étel a 10-es Kifőztük magazinban jelent meg, amely letölthető innen. Karácsonyra is szeretettel ajánlom; nem macerás étel és nagyon finom!

Tartalmaz néhány olyan összetevőt, amit talán kicsit nehezebben lehet beszerezni, de karácsonyra igazán megéri többet törődni a bevásárlással. A tarka bors csípőssége kissé enyhébb, mint a csak feketéből álló társáé, kellemes aromát ad az ételnek, a kapribogyó kissé fanyar ízétől pedig pikáns lesz az összhatás.

Hozzávalók 4 személyre

80 dkg bőrös halfilé (süllő, harcsa, ponty)

őrölt (tarka) bors
3 teáskanál kapribogyó
2 teáskanál zöldbors sós lében vagy száraz (zöld, tarka vagy fekete) bors
fél citrom leve
450 g tejföl
2 evőkanál olaj

Ha nem jutunk hozzá lében tárolt zöldborshoz, akkor 1,5 dl vízbe egy csipet sót teszünk és beleszórjuk a száraz szemes borsot. Ha csak fekete borsunk van, megfelezzük az adagot. Felforraljuk és gyöngyöztetjük addig, amíg a borsszemek puhák nem lesznek. A borsszemeket leszűrjük, a levét félretesszük.

A halfilét a húsos oldalán centméterenként bevágjuk (irdaljuk). Sózzuk és szórunk rá frissen őrölt (tarka) borsot. Serpenyőben olajat forrósítunk, a halak mindkét oldalát átsütjük, majd áttesszük egy kissé megolajozott tepsibe, és citromlevet csöpögtetünk rá.
A már üres serpenyőbe 1 dl vizet vagy a bors főzőlevét öntjük, összeforraljuk a pörzsanyagokkal és a maradék olajjal. A tejfölt beleöntjük, összekeverjük, sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a kapribogyót és az egész, puha borsszemeket, és a mártást a tepsiben lévő halszeletekre öntjük.
200 fokos sütőben fél óráig sütjük, míg a teteje kissé barna színt nem kap.

Párolt rizzsel
tálaljuk.

Tipp: a kapribogyót helyettesíthetjük kisebb savanyú uborkából vágott kicsi kockákkal.

10 megjegyzés:

családi tűzhely írta...

Nekem nagyo tetszik:)

Bianka írta...

Nagyon finom lehet

Ancsika írta...

Hmmm!!! klassz a recept; az ötlet pedig kiváló, hogy a kapribogyót helyettesíthejük. Valahogy mi ketten nem vagyunk jó barátságban - a kapri, meg én :)

Gizi írta...

Nagyon guszta!!!!

Nagyon Boldog, Békés Karácsonyi Ünnepeket Kívánok!!

Andi/cuki írta...

Boldog, békés Karácsonyt kívánok Nektek!:-))

Renata Kalman írta...

Békés, szeretettel teli karácsonyi ünnepeket kívánok és boldog új esztendőt!

Gabah írta...

Boldog Karácsonyt, Kata!

Kiskukta írta...

Békés, Boldog Karácsonyt!

Viki írta...

Békés, Boldog, Szeretetteljes Karácsonyt kívánok Neked és Szeretteidnek.

Kata írta...

Mindenkinek köszönöm szépen, remélem, nektek is jól telt a karácsony. Nekem ma ér véget, mert holnaptól már dolgozom...
Mindenkinek kívánok további jó pihenést és boldog új évet!

Ancsika, az én családomban sem rajong mindenki a kapribogyóért, viszont akik azt nem eszik, azok a halat sem, így nem volt probléma:)

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin