A fiam rendelte hétvégére, én meg elkészítettem:) A megvalósítás alapja az a Kaldeneker-féle birsalmás tiramisu volt, amit a barátnőm szokott készíteni, mindenki nagy megelégedésére. Persze jól átalakult az alaprecept, és természetesen finom is lett!
Hozzávalók:
250 g mascarpone sajt
150 g-os őszibarackos joghurt
3 lapos evőkanál méz
csipet szegfűszeg
csipet só
1 üveg (házi) barackbefőtt
200-250 g babapiskóta
1 teáskanál cukrozatlan kakaó
kevés mogyoró
A befőttet leszűrtem, a levét félretettem. Tálban mixerrel habosra kevertem a mascarponét, a joghurtot, a mézet, a szegfűszeget és a sót. A mogyorót száraz serpenyőben megpirítottam, majd durvára törtem.
Nagyobb tál alját teleraktam - befőttlébe gyors mozdulatokkal belemártott (nem áztatott!) - babapiskótákkal. A befőtt felét kis darabokra vágtam, a piskóták tetejére tettem, majd megkentem a sajtkrém felével, rászórtam a kakaó felét. Ezt a műveletsort megismételtem még egyszer, majd a tetejére szórtam a mogyoródarabkát, és fél napra hidegre tettem.
Meglepően szépen összeállt, én "kanalazásra" készültem, pedig lehet, hogy vágni is lehetett volna. Biztosan kipróbálom majd más gyümölccsel is!
Hozzávalók:
250 g mascarpone sajt
150 g-os őszibarackos joghurt
3 lapos evőkanál méz
csipet szegfűszeg
csipet só
1 üveg (házi) barackbefőtt
200-250 g babapiskóta
1 teáskanál cukrozatlan kakaó
kevés mogyoró
A befőttet leszűrtem, a levét félretettem. Tálban mixerrel habosra kevertem a mascarponét, a joghurtot, a mézet, a szegfűszeget és a sót. A mogyorót száraz serpenyőben megpirítottam, majd durvára törtem.
Nagyobb tál alját teleraktam - befőttlébe gyors mozdulatokkal belemártott (nem áztatott!) - babapiskótákkal. A befőtt felét kis darabokra vágtam, a piskóták tetejére tettem, majd megkentem a sajtkrém felével, rászórtam a kakaó felét. Ezt a műveletsort megismételtem még egyszer, majd a tetejére szórtam a mogyoródarabkát, és fél napra hidegre tettem.
Meglepően szépen összeállt, én "kanalazásra" készültem, pedig lehet, hogy vágni is lehetett volna. Biztosan kipróbálom majd más gyümölccsel is!
7 megjegyzés:
Kéééreeeek széépen belőle!
Áááááá, de mesés fotó!! :)
Nagyon fincsi lehet így fűszerezve, olyan szívesen megkóstolnám, ha nem lennél olyan messze. Országon belül a lehető legmesszebb :(
Nyammi isteni lehet
Ó, ezt most meg tudnám enni! Írtó jól néz ki :)
Vittem a receptet, biztos megcsinálom, mert egyszerű, finom, és más gyümikkel is,lehet vegyesen is, főleg nyáron a nagy melegben jó kis desszertek lesznek:-)))
Tücsök, szerinted volt még belőle?:) majd legközelebb, jó?
Yasmine, köszi;) én biztos vagyok benne, hogy le fogjuk küzdeni előbb-utóbb ezt a távolságot!
Bianka, Ami, köszi!:)
Anikó, vigyed nyugodtan, és biztosítalak, hogy nem is kell nyárig várni vele, jó volt ez most is:)
Guszta és biztos finom!
Megjegyzés küldése