2011. május 11.

Medvehagymás focaccia


Nem így indult, de ez lett belőle... És hogy milyen volt? szerintünk csodás!

Recept? hát nem nagyon van:) elkészítettem a szokásos focaccia tésztánkat. Mielőtt éppen megkelt volna, benéztem a hűtőbe, és összetalálkoztam némi árválkodó medvehagymával, megszántam, kivettem:)
Kb. 6-8 dekányi (kisebb csokor) medvehagymát vékonyan felszeleteltem, összekavartam annyi tejföllel, amennyit éppen felvett, sóztam, borsoztam, kevés csípős zöldpaprikát is hozzákevertem. A megkelt focaccia alapra kentem, rászórtam kb. 5-6 dekányi nagyon vékony gyufaszálra vágott húsos szalonnát, majd 18 perc alatt 200 fokos légkeveréses sütőben készre sütöttem.

Egyszerű és nagyszerű!

4 megjegyzés:

duende írta...

Na ez az "amilyen egyszerű, olyan zseniális" kategória. Mentettem az ötletet, köszi szépen.
Fantasztikus... :)

egycsipet írta...

Hát Kata, ez remek lehet! :)

Bianka írta...

Istenien nézel ki

Kata írta...

Duende, köszi, zavarba hoztál! (piruló szmájli helye) de tényleg jó volt!:)

Csipet, köszi, ennél remekebb már csak az epertortád lehetett...(ez itt egy sóhajtó szmájli helye)

Bianka, köszi... habár a kép nem igazán lett jó, mert este volt, és jelenleg nem találok olyan fényt, ahol igazán visszajönnének a színek, de keresgélek:)

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin